Rangadó Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-15 | Szélpál László

A női vízilabda OB I hétvégi fordulójában rangadót rendeznek a szentesi ligeti uszodában. Ma 16 órakor a Hungerit-Top Cop Security a szintén 6 pontos Domino-BHSE-t fogadja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A legutóbbi bajnokság elődöntőjében a szentesiek hatalmas csatában léptek túl a Dominón. Azóta a fővárosiak jelentősen megerősödtek, az aranyérem talán legnagyobb várományosává léptek elő. Nem túlzás ezt állítani, hiszen soraikban öt világbajnok (Pelle Anikó, Valkay Ágnes, Kisteleki Dóra, Tomaskovics Eszter és dr. Horváth Patrícia) szerepel. Ha így nézzük, a hazaiaknak a tisztes helytállás lehet csak a céljuk.

– Igen, nagyjából így van, hiszen a vendégeknek jóval „hosszabb" a kispadja, de azért nem zárnám ki teljesen azt sem, hogy esetleg meglepetést okozzunk – közölte Kocsis István, a Szentes edzője. – Ellenfelünk erejéről mindent elárul, hogy az előző fordulóban a címvédő Dunaújvárost 13–11-re legyőzte. Remek csapat, kiváló játékosokkal. De mi sem vagyunk ám gyengék, Szremkó Krisztina és Tóth Andrea személyében nekünk is van két vb-aranyérmesünk, arról nem is beszélve, hogy a nyitott uszodához mi vagyunk hozzászokva, nem pedig a budapestiek.

A Hungerit eddig magabiztos győzelmeket aratott, igaz, a riválisok nem nagyon késztették komolyabb erőkifejtésre Molnár Anettéket. A Domino elleni lesz az első igazi erőpróba.
– Egész héten azt próbáltam a lányokba sulykolni, hogy ne idegeskedjenek, pólózzanak nyugodtan és bátran, hiszen ezen a meccsen nem sok minden múlik – folytatta a tréner. – A négy közé biztosan bejutunk, leginkább csak arra jó ez a találkozó, hogy lemérjük, hol is tartunk valójában, miben vagyunk jók, illetve miben kell fejlődnünk. Ha fejben mindenki ott lesz, ha a koncentrációval nem akad gond, megnehezíthetjük a Domino dolgát, szoros mérkőzést játszhatunk vele.