Elveszett és megkerült a vak fiatalember

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-10 | Blahó Gabriella

Szombaton késő este eltévedt Szegváron egy vak fiatalember, aki telefonon hívta a rendőrséget. Végül a helyi polgárőrök vezették vissza a már ismerős útra őt, és vakvezető kutyáját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Magyar Dénes a rendőröket hívta segítségül. Fotó: Tésik Attila
Magyar Dénes szombaton este nyolc körül a barátjától indult hazafelé, amikor arra lett figyelmes, hogy Zorán nevű kutyájával valami ismeretlen helyen járhatnak, s amikor sáros, vizes területre ért, akkor már biztos volt benne, hogy eltévedt. Dénes talpraesett fiú, telefonon hívta fel a rendőrséget, hogy segítséget kérjen. A Szegvárra érkező szirénázó rendőrautó hangjára érzékenyen reagált Zorán nevű kutyája, hiszen valamikor rendőrkutya volt. Gazdáját erősen húzta a jelző rendőrkocsi felé. Dénes a kutyával ekkor a szélmalom környékén tartózkodott.

A rendőrség a helyi polgárőrséggel vette fel a kapcsolatot, hogy a fiatalember biztonsággal hazajuthasson, így este kilenc körül Bihari Ferenc és Szabó Attila a falu központja felé vezette őket, ahonnan már maguk is hazataláltak a Sárállás utcába. Dénes azt mondja, ilyen még soha nem fordult elő, s örül annak, hogy szerencsésen hazaérkezett.