Szentesi pólósok Argentínában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-05 | Szélpál László

A magyar férfi junior vízilabda-válogatott október 6. és 15. között az Argentínában rendezendő világbajnokságon vesz részt. A nemzeti gárda két szentesivel, Juhász Zsolttal és Németh Dániellel a soraiban tegnap repült el Dél-Amerikába.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagy tervekkel vágott neki a hosszú útnak a magyar férfi junior vízilabda-válogatott. Éremért indult Argentínába, lehetőleg minél fényesebbért. A 20 éven aluliakból álló nemzeti gárdánk Budapestről busszal utazott Bécsbe, aztán elrepült Amszterdamba, majd Sao Paulóba, onnan Buenos Airesbe, végül pedig Mar del Platába, a vb színhelyére. A 24 gárdát négy hatos csoportba osztották, a mieink Dél-Afrikával, Japánnal, Argentínával, Kanadával és Spanyolországgal kerültek össze.

– A csoportból az első négy helyezett jut a 16 közé, fontos lenne, hogy megszerezzük az első helyet, mert akkor lényegesen könnyebb ágra kerülnénk – árulta el Juhász Zsolt, aki a két évvel ezelőtti, isztambuli Európa-bajnokságon második, a tavalyi máltai junior Eb-n pedig a harmadik helyezett gárdának is tagja volt. – Akkor nagy valószínűséggel az elődöntőbe jutásért az Ausztrália–Egyesült Államok győztesével csapnánk össze, egyébként pedig a görög–olasz párharc jobbikjával. Nem mindegy...

A szakvezetés dobogóra várja a csapatot, a mindössze 19 esztendős Németh Dani még ennél is merészebb tervet szövöget.
– Ha minden összejön, ha jól pólózunk, bejuthatunk a fináléba – magyarázta. – Két hete a Herceg Noviban rendezett felkészülési viadalon a görögök, az olaszok, az ausztrálok, a szerbek és a horvátok társaságában harmadik helyen végeztünk. Felmérhettük az erőviszonyokat. Van sanszunk. A szerbek kiemelkednek a mezőnyből, de ők sem gépek, még az is előfordul, hogy hibáznak. A mi korosztályunknak még egyszer sem sikerült legyőzni a plávikot, ki tudja, lehet, hogy most jött el a mi időnk.