Szentes: esélyeshez méltóan

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-01 | Szélpál László

A házigazda Legrand-Szentesi VK eredményesen mutatkozott be a MÉH-kupa nemzetközi felkészülési viadalon. Juhászék az Oradeát tíz, míg a szlovák juniorválogatottat két góllal győzték le.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a MÉH-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna résztvevőit, a nézőket. A korábbi napok kellemes hőmérsékletéhez képest tegnap hűvös is volt, meg esett is. Ez azonban nem zavarta az argentin junior világbajnokságra Szentesről induló szlovákokat. Északi szomszédaink csúcsra járatva pólóztak, így némi meglepetésre négy góllal győztek a Galatasaray ellen. Nagy csata alakult ki a második meccsen is: a Szolnok két másodperccel a vége előtt dobott góllal nyert a BVSC ellen.

Az egy évvel ezelőtti Legrand-kupán a román Crisul Oradea 6–2-re elpáholta a későbbi győztes Szentest. Ezúttal kamatostul vágott vissza a hazai gárda. Már az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa, a folytatásban csak az volt a kérdéses, hogy meglesz-e a tízgólos különbség. Annak ellenére, hogy Berki András edző minden játékosának bizalmat szavazott, meglett.

Legrand-Szentesi VK–Crisul Oradea (román) 19–9 (5–0, 2–2, 8–4, 4–3)
Szentes: Horváth T. – Szabó N. 1, Torday 3, Döbrössy 3, Németh D. 1, Juhász Zs. 5, Vígh R. 2. Csere: Gábor 2, Papp G., Józsa 1, Hegedűs 1, Plézer, Herczeg, Újházi (kapus). Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2. Ötméteresből: 3/3, ill. –.
A tegnap esti mérkőzésen, a szlovák juniorválogatott ellen is álomszerűen kezdett a Szentes. A kirobbanó formában pólózó Juhász Zsolt vezérletével a forduláskor már 7–2-re vezetett a Legrand. A biztos előny tudatában könnyelműsködni kezdtek a hazaiak, a szlovákok feljöttek 9–8-re, de Plézer találata pontot tett lelkesedésük végére.

Legrand-Szentesi VK–Szlovákia 10–8 (4–1, 3–1, 1–2, 2–4)
Szentes: Horváth T. – Szabó N. 2, Torday 1, Németh D., Juhász Zs. 6, Plézer 1, Vígh R. Csere: Gábor, Papp G., Józsa, Döbrössy, Jaksa, Szabó T. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 8/4. Ötméteresből: 2/1, ill. –.
További eredmények: Galatasaray (török)–Szlovák juniorválogatott 10–14, Szolnok–BVSC 12–11, Galatasaray–Szolnok 10–12, BVSC–Crisul Oradea 24–9.

A mai program: Szlovákia–BVSC (10), Szolnok–Crisul Oradea (11.15), Szentes–Galatasaray (12.30), Szlovákia–Szolnok (15), Galatasaray–Crisul Oradea (16.15), Szentes–BVSC (17.30). Vasárnap: Szlovákia–Crisul Oradea (10), Galatasaray–BVSC (11.15), Szentes–Szolnok (12.30).


Pesten a lányok

A női vízilabda OB I második fordulójában ma (11 óra) a BVSC ellen, annak Szőnyi úti otthonában ugrik a vízbe a Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK. Kocsis István edző, akárcsak egy hete a Győr ellen, most is győzelmet vár. Végre megérkezett a balkezes Dunderski játékengedélye, így a szerb pólós is bemutatkozhat a magyar élvonalban.