Póló Camogliban és Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-30 | Szélpál László

Tegnap 14.30-kor indult Szegedről a Beton VE férfi vízilabdacsapata, amely nem sokkal éjfél előtt foglalhatta el szállását Camogliban. Abban a Genova melletti kis olasz városban, ahol mától vasárnapig rendezik az Euroliga második selejtezőjének E csoportját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy végtelenül bizonyítani akaró társaság kászálódott fel arra a buszra, amelynek az úti célja a Ferihegyi repülőtér volt. Tegnap kora délután a Szeged Beton VE elindult Olaszországba, hogy kiharcolja a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában a főtáblára kerülést. Ha sikerül, az hatalmas bravúr lesz, ha nem, akkor sem kell majd szégyenkezni, hiszen az ellenfelek sem akárkik.

Ott van például a Mladost Zagreb, amely szeretne a régi dicső elődök nyomdokaiba lépni. Ma este (19.45-kor) a horvátokkal kezdenek a Gyöngyösi-fiúk, majd szombaton (16.30-kor) a házigazda Pro Recco vár rájuk. A liguriaiak formájáról csak annyit: az Olasz Kupa C csoportjában a hét végén 21–9-re intézték el a Bogliascót, a Florentiát pedig 9–7-re. Az első találkozón Madaras Norbert 9-szer(!), Szívós Márton pedig 6-szor volt eredményes. Tóth Lászlóék vasárnap (15.30-kor) az orosz Volgograd ellen búcsúznak Camogli uszodájától.

Az uszodától, nem pedig az Euroligától.

Amíg a Szeged Olaszországban csatázik, a másik OB I-es megyei férfi pólócsapatunk, a Legrand-Szentesi VK a ligeti uszodában igyekszik minél jobb eredményt elérni a Méh-kupán.

A hatcsapatos viadalon Horváth Tamásék ma 12.30-kor a román Crisul Oredea csapatával, 17.30-tól pedig az argentin junior világbajnokságra készülő szlovák válogatottal csap össze.


Görögverés

A magyar csapatok győzelemmel mutatkoztak be a férfi vízilabda LEN-kupa selejtezőjében. Az A csoportban az FTC 11–9-re a Panionioszt, a C-ben érdekelt Eger pedig 17–5-re a szintén görög Patraszt leckéztette meg.