Péntektől MÉH-kupa
 Nemzetközi torna a ligeti uszodában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-28 |

Ez az év sem múlik el anélkül, hogy a Szentesi VK ne rendezne nemzetközi férfi vízilabdatornát. A MÉH-kupa felkészülési viadalt szeptember 30. és október 2. között bonyolítják le a ligeti uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is hat csapat – a török Galatasaray, a román Crisul Oredea, a szlovák juniorválogatott, a Szolnok, a BVSC és a házigazda Legrand-Szentesi VK – részvételével rendeznek nemzetközi férfi vízilabdatornát a ligeti uszodában.

Az egy évvel korábbi, akkor még Legrand-kupa néven zajlott eseményen a mostani mezőny kétharmada (Galatasaray, Oradea, Szolnok, Szentes) szintén jelen volt. A 2004-es viadalra a hazaiak meglehetősen szívesen emlékeznek, ugyanis Tordayék a törökök előtt az első helyen végeztek. Valami hasonlóval a hét végén is kiegyeznének.

– Természetesen itthon szeretnénk tartani a kupát, de nem ez az elsődleges célunk – mondta Berki András edző. – Sokkal fontosabb számomra, hogy a jövő hét végén kezdődő argentin junior világbajnokságra készülő két válogatottunk, Juhász Zsolt és Németh Dániel helyét megtaláljuk a csapatban. Olyan gárdát szeretnék látni, amely „megdöglik" a vízben.

A MÉH-kupa programja, péntek: Galatasaray–Szlovák juniorválogatott (10 óra), Mapei-Szolnoki VSC–BVSC-Turbo (11.15), Legrand-Szentesi VK–Crisul Oradea (12.30), Galatasaray–Szolnok (15), BVSC–Oradea (16.15), Szentes–Szlovákia (17.30). Szombat: Szlovákia–BVSC (10), Szolnok–Oradea (11.15), Szentes–Galatasaray (12.30), Szlovákia–Szolnok (15), Galatasaray–Oradea (16.15), Szentes–BVSC (17.30). Vasárnap: Szlovákia–Oradea (10), Galatasaray–BVSC (11.15), Szentes–Szolnok (12.30).