Támogatók nélkül sanyarú lenne a szentesi póló helyzete
 Nehéz lesz ismételni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-24 | Szélpál László

A Páterház étteremben lebonyolított sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Szentesi VK élvonalbeli női és férfi vízilabdacsapatának hasonlóak a céljai, mint a legutóbbi bajnokságban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Baunok Péter
Tegnap este Szentesen, a Páterház étteremben a Szentesi VK női és férficsapatának részvételével állófogadással egybekötött sajtótájékoztatóra volt hivatalos a média. Az eseményen a várost Szűcs Lajos alpolgármester képviselte, rajta kívül jelen voltak még a névadó támogatók, valamint a törzsszurkolók képviselői is.

A megjelenteket Beleon Zsolt klubelnök köszöntette, majd értékelte az egyesület jelenlegi helyzetét, egyben a jövőbeni tervekről is szólt.
– Az elmúlt bajnokságban mind a női, mind pedig a férficsapat az elvárásoknak megfelelően szerepelt – mondta a klub első embere. – Az ezüstérmes lányok még egy picivel felül is múlták azt, de a fiúk hetedik helye is az utóbbi évek legjobb eredménye.

A kérdés az, vajon az új évadban mindez megismételhető-e?
– Nem lesz egyszerű – válaszolt Beleon. – Mind a két társaság némileg átalakult. Kezdjük a hölgyekkel. Kozák Lászlót az edzői poszton Kocsis István váltotta, de a játékosállományban is történt változás. Amely bennünket a leginkább érzékenyen érintett, az Kisteleki Dóra eligazolása volt. Amennyire sajnáltuk távozását, annyira örültünk a másik világbajnokunk, Tóth Andrea megtartásának.

Nagy szó ám ez, mert a Szentesi VK éves költségvetése 45-50 millió forint. Ezt az első osztályú női és férficsapat mellett még kilenc utánpótlásgárda működésére is kell költeni... Az a klub nagy szerencséje, hogy a négy fő támogató – a város, a Hungerit Rt., a Top Cop Security Rt. és a Legrand Rt. – a költségvetés nagyjából 70 százalékát fedezi. Nélkülük már lehet, hogy nem nagyon beszélhetnénk szentesi pólóról.
A klubvezetés Szremkó Krisztináéktól mindenképpen dobogós helyezést vár. Az elmúlt két évben egyaránt a második helyen záró alakulatnak ezúttal reálisan a bronzérem megszerzése van esélye, hiszen ne feledjük, a legutóbbi harmadik, a Dominóban öt világbajnok játszik. Az immár Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK-ra hallgató együttes külföldről erősített: az egyaránt 21 éves Dunderski Aleksandra és Berak Diana is Szerbia-Montenegróból érkezett.

No és mi a helyzet a férfiakkal, a Lengrand-Szentesi VK-val? Beleon szerint igenis van sansz arra, hogy a nyolc között végezzenek a Vidumanszky Lászlót váltó Berki András tanítványai, akik közül Plézer János, Szollár László és Papp Gábor számít újnak.

– A Neptun kivételével az alsóház öt gárdája, a Szolnok, a Pécs, a BVSC, az OSC-Kaposvár és mi pályázunk a hetedik és a nyolcadik hely egyikére. Nagy csata várható – jelentette ki az új tréner.
A jó hangulatú esemény kötetlen beszélgetéssel zárult.


Ma a Győr ellen kezdenek

Ma 16 órakor a ligeti uszodában a Győr ellen megkezdi bajnoki szereplését a Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK női vízilabdacsapata. Annak ellenére elvárható a fölényes győzelem az újonccal szemben, hogy a két légiós, Dunderski és Berak játékengedély hiányában még nem lehet ott a medencében.