A Szilver álompárjai

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-22 | Blahó Gabriella

Összesen nyolc magyar bajnoki címet tudhat magáénak a szentesi Szilver TSE két táncosa, László Csaba és Szögi Szilvia. A pár standard és tíztánc kategóriában verhetetlen, legutóbb Szombathelyen bizonyították: ők táncolnak a legszebben. Az országos bajnokságon az egyesület másik két párja is elsőséget szerzett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A László–Szögi párosnak nincs párja Magyarországon. Fotó: Tésik Attila
Nem okozott meglepetést a táncot szerető közönség számára a László–Szögi páros elsősége a szombathelyi versenyen. A szentesi táncosok negyedik közös magyar bajnoki címüket szerezték meg tíztánc kategóriában, négy standard elsőség már a birtokukban van. A huszonnégy esztendős László Csaba és a huszonhárom éves Szögi Szilvia verhetetlen hazai pályán, tehetségük mellé lelkesedés és szorgalom társul. Csaba és Szilvia összehangolt, harmonikus mozgása láttán a fiatalabbak tekintete rendszerint a sztároknak járó csodálattal telik meg.

A Szilver TSE versenyzői hazai pályán rendre az élen végeznek. László Csaba azt mondja, az itthon megszerzett siker nyilvánvalóan nem ok arra, hogy „elszálljon", hiszen a fejlődés következő színterei a világversenyek, legközelebb Bécsben és a németországi Krefeldben bizonyíthatnak. Csaba Németh Anikóval jutott fel itthon a csúcsra, kedvese betegsége miatt táncol immár hosszú ideje a szegedi születésű Szögi Szilviával, s a közös munka során kiderült: közösen is gondolkodnak. A szombathelyi versenyen ellejtett táncok sorában szerepel az angol és bécsi keringő, a tangó, a slow fox, a quick step, a csacsacsa, a szamba és a rumba, a paso doble, valamint a rock and roll változata, a jive.

Az egyesület másik két párosa is első lett a magyar bajnokságon, ahonnan más társulat aranyérmet nem vitt haza. Budai Attila és László Szilvia ifjúsági, Nagy Gergő és Horváth Alexandra junior II-es kategóriában nyerte el a pálmát. A tizenöt-tizenhat esztendős fiatalok győzelme kellemes meglepetés volt.

A sportnak egyre nagyobb a tábora Szentesen. Szatmári-Nagy Szilvia tánctanár munkája nyomán számtalan pár találta meg az öröm kifejezésének ezt az útját, és talán éppen az egzisztencia megteremtését is. A tanárnő büszke a tanítványaira, és örül, hogy Szombathelyen is ott lehetett. Féléves, Csanád nevű kisfia születése óta nem kísérte el párosait a megmérettetésekre, de a magyar bajnokságon jelenléte hozzájárult a jó teljesítményhez. „Láttam a szemükön, ahogy mosolyogtak, hogy örülnek nekem" – mondta Szilvia.