Nem támogatja a vérellátó bezárását
 Farkas Sándor megszavazza a címzett támogatást

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-16 | Balázsi Irén

Megdöbbenésének adott hangot Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy megszüntetik a szentesi vérellátó központot. A fideszes honatya ugyanakkor reméli: az illetékesek megtalálják majd azt, aki a tömeges halpusztulást okozó mérgezést előidézte a Kurcában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Veszélyben látja több mint százezer ember vérellátását Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő. Ismeretei szerint átszervezésre hivatkozva meg akarják szüntetni – részben meg is tették – a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban működő, országos hírű véradó központot. Meggyőződése: a súlyos betegek hátrányt szenvedhetnek, ha az életüket mentő vért Szegedről hozzák majd. Feltételezése szerint a kisebb településeken a vérellátó állomások bezárása azzal függ össze, hogy ezekre a helyekre is elért az egészségügy privatizációja.

A képviselő a tegnapi tájékoztatóján azt is elmondta a hetekkel ezelőtti tömeges halpusztulással kapcsolatban: mérgezés történt a Vekerben. Attól tart, nem derül ki, hogy ki engedte a csatornába a mérgező anyagokat. Véleménye szerint a Kurca pár évvel ezelőtti kotrása – mint fogalmazott – félbemaradt torzó, s hosszú távon csak az jelenthetné a megoldást, ha élővíz lenne a főcsatorna. A halpusztulással kapcsolatban egyébként a jövő héten kérdést tesz majd fel a szaktárca illetékesének.

Lapunk érdeklődésére, miszerint a parlamenti szavazáskor igennel voksol-e, ha a kormány által az idősek otthona felépítésére már megítélt közel egymilliárd forint címzett támogatásról lesz szó, azt válaszolta a képviselő: számára nem kérdés, hogy adja a szavazatát. Örül ugyanis, hogy megoldódik az idősek bentlakásos otthonban való ellátása, egyébként pedig – mint mondta – az ellenzék a jó ügy mellé mindig odaáll.