Brinszky triplázott
 Mindkét megyei gárda idegenben győzött

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-14 | Mádi József

A futsal NB I nyitányán idegenben gyűjtötte be a három pontot az Első Beton Szeged és a Legrand-Szentes is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Siklós–Első Beton 2–5 (1–3)
Siklós, 150 néző.
Első Beton: Tihanyi – Brinszky, Németh L., Csúri, Szentágotai. Csere: Halász (kapus), Kovács, K. Tóth, Rácz, Puskás, Pataki. Edző: Szabó Zsolt.
A szegedi gólszerzők: Brinszky (3), Csúri, Kovács.
Kiállítva: Puskás.

Hazai vezetéssel indult a találkozó, ám a vendégek a szünetig megfordították az eredményt. A fordulás után a 30. percben Puskás dulakodásért pirosat kapott, ám hiába szépített ezután a Siklós, a Beton tovább növelte az előnyét. Kovács a dudaszó pillanatában szerezte csapata ötödik gólját. A Baranya megyei gárda élvezte a hazai pálya minden előnyét, a kiállítás viszont jogos volt, igaz, ekkor a másik fél is megérdemelte volna a pirosat. Brinszky a tripla mellett még egy érvénytelen gólt is szerzett.

Szabó Zsolt: – A rossz előjelek ellenére fegyelmezett védekezéssel és remek csapatmunkával értékes a győzelmünk.

Berettyóújfalu–Legrand-Szentes 3–4 (2–3)
Berettyóújfalu, 400 néző.
Szentes: Bíró – Kerepeczky, Szabó Á., Szarvas, Keller. Csere: Ábel, Dékány, Labádi, Varga Zs., Koncz. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Szabó Á., Keller, Ábel, Szarvas.
Fiatal és lelkes újonc fogadta kiváló hangulatban, telt ház előtt a szentesi gárdát. A berettyóújfalui együttes azonban az egész meccsen csak futott a Legrand után. A találkozón mindig a vendégek szereztek vezetést, amelyet a hazaiak kiegyenlítettek. Szarvasnak a vége előtt néhány perccel elért góljára azonban már nem volt válaszuk.

Koncz Zsolt: – Nagyon örülök az első idegenbeli sikernek, de akkor lesz értéke a győzelemnek, ha legközelebb is megszerezzük a három pontot.

További eredmények: Aramis–Gödöllő 1–5, Csömör–Miskolc 16–4, Abony–Kanárik 8–13, Vasas-Dupont FC–Cső-Montage 1–9.