az oldal nyomtatása

Verhetetlenek a szentesi aranylábú táncosok

Blikk, 2005-09-12

Szombathely-Szentes - A közönség számára nem okozott nagy meglepetést a szombathelyi Tíztánc Magyar Bajnokság végeredménye. A szentesi László Csabának (24) és 23 éves partnernőjének, Szögi Szilviának tíztánc kategóriában Magyarországon egyszerűen nincs ellenfele.

- Egy versenyen sem úgy indulunk, hogy mi leszünk a bajnokok - mondta az ifjú táncos. - Isteni érzés, amikor egy kemény felkészülési időszak után bemutathatjuk, hogy tényleg érdemesek vagyunk a magyar bajnoki címre.

A Szilver Táncsport Egyesület kettőse a standard táncok kategóriájában is verhetetlen, bár ott már fennáll a veszélye, hogy a mestert saját tanítványai verik meg.

A tíztánc azonban egy olyan műfaj, amit valóban Csabáéknak találtak ki.

- A selejtezőtől a döntőig többször is át kell öltöznünk, hiszen mind a latin-amerikai, mind a standard táncokban meg kell mérkőznünk - magyarázta a szexi táncosnő, Szögi Szilvi. - Ez azt jelenti, hogy először eltáncoljuk az angol keringőt, a tangót, a bécsi keringőt, a slow foxot és a quick steppet. Majd folytatjuk a latin táncokkal, amelyben szintén öt táncban kell jeleskednünk, a csacsacsában, szambában, rumbában, paso dobléban és a rock ’n’ roll-verseny változatában, a jive-ban.

A zsűri egyértelmű döntése értelmében vihette a bajnoki kupát a páros a dél-alföldi kisvárosba.

Biár Gabi

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=27901