Nem lesz lámpa Szentesen
 Még nincs pénz a főutca átalakítására

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-10 | Blahó Gabriella

Még nincs pénz a szentesi belváros teljes átalakítására, de lesz – állítja a városfejlesztési bizottság elnöke. A főutcán épülő öt körforgalom tervei készülnek – a közeljövőben kiderül, hogy a jövőre tervezett beruházásból mi válik valóra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi képviselő-testület tavaly határozott arról, hogy jövőre öt körforgalmi csomópontot épít a város főutcáján. Az idei költségvetésből úgynevezett átfutó beruházások már részben elkezdődtek, de hogy pontosan mennyi pénz áll rendelkezésre a megvalósításhoz, csak a következő évi büdzséből derül ki – mondta Baranyi Imre, a városfejlesztési bizottság elnöke. Határozottan cáfolta azt a városban elterjedt értesülést, mely szerint biztosan nem épülnek meg a körforgalmak a kitűzött határidőre. Hozzátette azt is, hogy minden a tervnek megfelelő ütemben halad, és egyelőre úgy tűnik, semmi nem áll útjában a megvalósításnak.

Az öt körforgalom a bíróság épületénél, a Kossuth téren, a Klauzál utcánál, a Mátyás király utcánál és a Rákóczi utcai kereszteződésnél épül, jelentősen lassítva a főutca forgalmát – mondta Cseuz Csaba. A műszaki osztály munkatársától azt is megtudtuk, hogy a körforgalmak jóval biztonságosabbak a négyirányú útelágazásnál. A főtéri jelzőlámpára a közlekedési szakember szerint valójában nincsen szükség, hiszen nem olyan nagy a forgalom, amely létét indokolná.

A Jövendő utca környékén a 46 állásos parkolóhely megoldja majd azt a problémát, amely miatt a körforgalmi rendszert ellenzők aggodalmaskodtak: a Kossuth utca mentén kevesebb hely lesz a parkolásra. A belváros képe alaposan átrendeződik, hiszen a főutca déli oldalán kerékpárút is épül, elkerülhetők lesznek azok a balesetek, amelyeket a parkoló autók ajtajának meglepetésszerű kinyitása okozhat. Cseuz Csaba hozzátette: a város zöldfelülete is megnövekszik az átalakítás nyomán.