Biztonságban a női pólósok
 A Hungerit után a Top Cop Security is támogatja a Szentest

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-09 | Szélpál László

Két hét, és megkezdődik a küzdelem a női vízilabda OB I-ben. A legutóbbi bajnokság ezüstérmese, a Szentes némileg megváltozott kerettel és új névvel rajtol.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kocsis edző dobogós helyezést vár a lányoktól. Fotó: Vidovics Ferenc
Bajnoki ezüstérmet még Hungerit-Szentesi VK-ként szerzett a Kurca-parti hölgykoszorú. Bravúr volt ez a javából, de egy kis szerencsével, akár még ennél is nagyobb sikert könyvelhettek volna el Szremkó Krisztináék. Szeptember 24-én az újonc Győr ellen induló új szezonban már megváltozott elnevezéssel vág neki a Csongrád megyei alakulat.

– Örömmel számolhatok be róla, hogy a névadó szponzorlistánkra a Hungerit Rt. mellé a Top Cop Security Rt. is csatlakozott – tájékoztatta lapunkat Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke. – A fővárosi központú vagyonvédelemmel, biztonságtechnikával foglalkozó részvénytársaság elnök-vezérigazgatójával, dr. Fábián Péterrel hároméves szerződést szignóztunk. Végtelenül örülünk, hogy érkezésükkel tágult az anyagi erőforrásunk. A Hungerit támogatásával biztos alapon nyugodtunk, így azonban még megnyugtatóbb a női gárda helyzete. Köszönettel tartozunk a legfőbb támogatónknak, a városi önkormányzatnak, mert ők közvetítették hozzánk a Top Cop Securityt.

Az új évadban már nem lesz ott a Szentesben a Domino-BHSE-be távozott Kisteleki Dóra, valamint a jövőben a BVSC-t erősítő Hegedűs Renáta, de az edzői poszton is történt változás: Kozák László helyett Kocsis István felel a szakmai munkáért. A távozottak helyére két szerbia-montenegrói 21 éves fiatal került.

– A balkezes Dunderski Aleksandra legutóbb az orosz Kirisiben, míg honfitársa, Berak Diana a Becsében pólózott – közölte Kocsis edző. – Remélem, erősödtünk velük, azért vagyok kicsit bizonytalan, mert az elmúlt másfél hónapban nem sokat edzettek, éppen ezért fizikai állapotuk még messze nem tökéletes.

A szentesiek július 18-a óta szorgalmasan gyakorolnak. A szakmai stábot csak az zavarja, hogy a más városokban tanulók csak a hétnek a második felében gyakorolnak együtt a többiekkel.
– Nem kis gond ez, igazából nincs rá megoldás – reagált a tréner. – Világbajnokunk, Tóth Andrea a fővárosban, míg egyik legrutinosabb játékosunk, Sipos Edit meg Dunaújvárosba jár suliba. Végig Szentesen készültünk, itt játszottunk a helyi serdülő és ifjúsági fiúcsapatokkal meccseket, de a bajnoki címvédő Dunaújvárosi Főiskolával is sikerült néhány közös edzést, kétkapus játékot beiktatni. A látottak alapján bizakodó vagyok, ott leszünk megint a dobogón.