Táblával, térkővel lassítanak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-05 | Blahó Gabriella

Lassítaniuk kell az autósoknak a szentesi Klauzál-iskola előtt: az önkormányzat a tanévkezdésre készülve térköveket építtetett az úttestbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A zökkenők beépítése az úttesten áthaladó diákok biztonságát szolgálja. Fotó: Vidovics Ferenc
A Brusznyai sétány egyenes folytatásaként készült el a díszkövekkel kirakott felület a Klauzál-iskola és óvoda közvetlen közelében a szentesi belvárosban. Az erre haladó autósoknak ezentúl lassítaniuk kell, ha tovább akarnak menni az utca hosszanti irányában, hiszen a térkő öt centiméterrel magasabb az úttestnél. Ezenkívül sebességkorlátozó tábla is kerül az iskola mellé: maximum húsz kilométeres sebességgel lehet itt közlekedni – tudtuk meg Cseuz Csabától, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársától. Az új megoldás az óvodások, általános iskolások és a Pollákba járó középiskolások, a kollégiumi menzára igyekvők biztonságát szolgálja.

A Petőfi-iskolába járó gyermekek szülei is úgy tartják, hogy közvetlenül az épülethez vezető kijelölt gyalogos átkelőhely nem eléggé biztonságos, mert a nagy forgalmú úton nem lehet jól belátni a kanyart, a járművek pedig általában nagyon gyorsan haladnak ezen a helyen. Cseuz Csaba elmondta, hogy a Petőfi utcában a járda szélére épp azért épült a korlát, hogy az átkelőket átterelje a gyalosogosok számára kijelölt helyre, a zebrára. A város nem tervez korlátozást ezen a helyen, hiszen az autóbusz-pályaudvarra naponta száznyolcvan menetrend szerinti járat érkezik, ezt a forgalmat pedig nem célszerű ily módon befolyásolni.