Megyeiek sikere várható

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-02 |

A férfi vízilabdázóknál szombaton és vasárnap rendezik a Magyar Kupa csoportmeccseket. Csongrád megyét három gárda képviseli a 16 induló között, ebből a két erősebb (Szeged, Szentes) az újszegedi sportuszodában szerepel, míg a HVSC Szolnokon próbál szerencsét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A négy volt és jelenlegi válogatottal megerősödött Szeged Beton VE a Hídépítő-kupa megnyerésével melegített be a szeptemberi erőpróbákra. A megmérettetés ennek a hétnek a végén, szombaton és vasárnap a Magyar Kupa csoportmérkőzéseivel kezdődik, aztán következik a negyeddöntő, Isztambulban az Euroliga selejtezőjének első köre, az MK négyes döntője, végül pedig az Euroliga második selejtező fordulója. Van bőven feladat, nem hiába gyakoroltak hat héten át kőkeményen Varga Péterék.

A Magyar Kupában a házigazda Szeged Beton VE a Legrand-Szentesi VK-val, az OSC-Kaposvárral, valamint az élvonal újoncával, a Péccsel került azonos csoportba.

– A mienk a legerősebb csoport, nálunk az összes csapat OB I-es – mondta Gyöngyösi András, a Szeged edzője. – Természetesen az a célunk, hogy csoportgyőztesként kerüljünk a nyolc közé. Még véletlenül sem vesszük félvállról ellenfeleinket, a legerősebb összeállításban, százszázalékos erőbedobással játszunk majd.

– Továbbjutást remélek, a hazai környezetben pólózó, kiemelkedő tudású Beton mögött a második helyet szeretnénk megszerezni – jelentette ki Berki András, a Szentes új trénere. – Nem ígérkezik ez könnyűnek, a Pécs együttese számomra „sötét ló", míg a Kaposvárra költözött OSC ellen a napi, vagy inkább a pillanatnyi forma dönthet.


A program

Szombat: Szeged–OSC (11), Szentes–Pécs (12.30), OSC–Pécs (17), Szeged–Szentes (18.30). Vasárnap: Szentes–OSC (10), Pécs–Szeged (11.30). A csoportból az első két helyezett jut az oda-visszavágós negyeddöntőbe, melyet szeptember 10-én és 11-én rendeznek.