Futsal: óvatosan terveznek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-02 | Mádi József

A szeptember 12-én kezdődő futsal NB I nyitányán mindkét megyei gárda idegenben kezd: a Szentes Berettyóújfalun, a Szeged Siklóson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Két hete kezdte meg a felkészülést a Legrand-Szentes GBSC az idei futsalszezonra. Koncz Zsolt játékos-edző irányításával heti kétszer tréningeznek a Kurca-partiak. Eddig egy edzőmeccsen szerepeltek Szarvasék, akik a domaszéki Temesvári Húst simán legyőzték.

– A keret jelentősen nem változott, mindössze a szegedi Első Beton egykori játékosa, Geleta Szabolcs érkezett hozzánk – nyilatkozta Koncz. – Reális célkitűzést választottunk magunknak, azaz a 6–10. hely valamelyikét szeretnénk elérni. Tisztában vagyok azzal, hogy a mezőny megerősödött, az erők összpontosultak, mindenki erősített. Kevés időnk van edzeni, a mozgásokon pedig elsősorban technikai, taktikai elemek gyakorlására van időnk. Ami pedig az idegenbeli rajtot illeti: mindig jó olyan helyen startolni, ahol nézőkben nincs hiány. Márpedig Berettyóújfalun, az újoncnál telt ház várható, és ez bárkit feldobhat.

Az Első Beton már hatodik hete tréningezik. Ebbe az időszakba négy edzőmeccs is belefért: az Aramis ellen egy-egy győzelem és döntetlen a mérleg, a romániai bajnok Székelyudvarhelytől 4–1-re, a bajnoki címre törő újonctól, a Gödöllőtől pedig 6–3-ra kapott ki a gárda.

– Mind hasznos meccs volt, ráadásul jól sikerültnek értékeltem ezeket a találkozókat – mondta Szabó Zsolt edző. – A felkészülés minden időszaka nagyjából úgy alakult, ahogy terveztem. Gyorsabb ritmusú, pörgősebb játékot szeretnénk mutatni a következő szezonban. A három új, Halász, Brinszky és Pataki is kiválóan illeszkedett a gárdába, amelyből csak Dóra távozott munkahelyi elfoglaltság miatt. Hosszú évek óta a legerősebb bajnokságra van kilátás, amelyben szeretnénk a 4–6. helyen végezni. Sok kiegyensúlyozott csapat, és így mérkőzés vár ránk, szerencsére bő a keret, nagy a verseny a csapatba kerülésért.


Temesváron

A Beton ma Temesváron játszik edzőmeccset, majd hétfőn 19 órától a Gödöllő érkezik Szegedre. A gárda Siklóson kezdi meg szeptember 12-én a bajnoki menetelést. Hír még, hogy Csúri, Németh L. és Tihanyi meghívást kapott a válogatott bő keretébe.