Vidumanszky, a kapitány
 A szentesiek menesztették, a szlovákok kinevezték

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-31 | Szélpál László

Vidumanszky László másfél éven át irányította a Legrand- Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának szakmai munkáját. Ez év májusában elváltak útjaik, a napokban a szlovák ligaválogatott edzőjeként érkezett Szegedre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Július 1-jétől vagyok a szlovák férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – árulta el szegedi találkozásunkkor Vidumanszky László (képünkön). – A kinevezésem 2008-ig, a pekingi olimpiáig tart. Nem számítok újnak a poszton, 1996 és 2000 között segédedzőként már dolgoztam az akkori kapitány, Botlik László mellett. A legnagyobb eredményünknek a sydneyi olimpián elért 12. helyünket tartom.

Északi szomszédaink a 2003-as kranji Európa-bajnokságon a 7., a barcelonai világbajnokságon pedig a 8. helyen végeztek. Azóta viszont nem tudnak számottevő eredményt felmutatni.

– Kár is lenne szépíteni, visszaestünk – ismerte el a népszerű „Vidu". – Lemaradtunk a athéni olimpiáról, majd a nemrég befejeződött montreali vb-ről is. A jövő évi belgrádi Eb-n viszont már ott kell lennünk!

Elnézve a szlovákok szegedi produkcióját, mi ebben azért nem lennénk annyira biztosak. Vidumanszky László viszont bizakodik:
– A Hídépítő-kupán csak egy úgynevezett ligaválogatottal vettünk részt. Tény, gyengék voltunk, de ebből az eredményből nem lenne szerencsés komolyabb következtetéseket levonni. A válogatott tíz idegenlégiósából senki sem volt velünk, akárcsak a junior nemzeti gárdánk négy legjobbja. Velük azért más képet festettünk volna magunkról.

A beszélgetésből nem maradhatott ki a Szentessel történő szakítás sem. Élt még a kontraktusa, amikor azt a klub felbontotta.
– Kicsit még most is fáj a szívem, elindultunk egy úton, a kilencedik helyről feltornáztuk magunkat a hetedikre. Nem nyugodtam, nem nyugodhattam bele a szerződésem felbontásába. A Csongrád Megyei Munkaügyi Bíróságon októberben várható első fokon ítélet. Addig még van idő, továbbra is hajlandó vagyok egyezkedni volt klubommal. Rajtam nem múlik a dolog.