Bekerekezték Európát a szent jupátosok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-31 | Blahó Gabriella

Száznegyven órát töltöttek nyeregben a szentesi Szent Jupát Egyesület tagjai, miközben bejárták Európát, leküzdötték a meredekebb hegyi utakat is. A csapat tagjai közül négyen még nagyon fiatalok: tizennégy-tizenhat évesek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kétezer-ötszáz kilométert kerekeztek. Fotó: Vidovics Ferenc

A legifjabb, a tizennégy esztendős Dandé Dániel mindössze negyven kilogramm: a kerékpár és a csomag együtt többet nyomott, mint a fiatalember. Komoly feladatnak tűnt a kétezer-ötszáz kilométert letekerni a hegynek fel és völgynek le, a fiú azonban megbirkózott a kihívással, éppúgy, mint a többiek. A csapatkapitány, Valkai Zsolt szerint az első napokban még érezhető volt a bizonytalanság, később azonban gördülékenyen ment minden.

Aki a felkészülést rendesen végigcsinálta, az vállalkozhatott az Ausztrián és Németországon át vezető háromhetes túrára. Dömsödi Gábor, Füsti Molnár Gergely, Olasz Balázs, Papp Dániel és Vincze Mihály is összesen tizennégy kilométert emelkedett – így számolják a kerékpárosok a szintkülönbséget. A túrán kiderült, hogy a Duna mentén valóságos kerékpáros paradicsom várja a biciklistákat, hiszen jól kiépített utakon lehet haladni, amelyeken nagy a forgalom – a szabadidő eltöltésének és a sportolásnak ez a formája ezekben az országokban nagyon népszerű. A szentesiek közkívánatra várhatóan októberben tartanak élménybeszámolót a hetedik nagy utazásukról.