Háromnapos mulatság
 Tégla Ferenc diszkoszvetőé a Szegvárért Emlékérem

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-22 |

Tégla Ferenc diszkoszvetőnek adták át a Szegvárért Emlékérmet a háromnapos falunapi fesztiválon. A díszpolgári címet idén a már elhunyt Jaksa János néprajzi gyűjtőnek, a falumúzeum egyik alapítójának ítélték oda. A szegvári falunapokon mindenki találhatott a programok sorában kedvére valót.

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szegvár központja az elmúlt években alaposan megváltozott: felépült a korszerű piactér, megtisztult a közeli Kurca partja és nyitott intézménnyé vált a patinás kastély. Ezeken a helyszíneken rendezték meg a falunapi fesztivált. A gyerekeknek mesefilm, bűvészbemutató és sportversenyek mellett a csongrádi modellezők, kisautók és egyéb távirányítású járművek jelentettek nagy élményt, a felnőttek érdeklődési körüknek megfelelően választhattak a kiállítások, a koncertek, a horgászat és a tarhonyafőzés között.

Szenczi Sándorné polgármester asszony bejelentette, hogy a díszpolgári címet Jaksa Jánosnak adják, ő a falumúzeum megalapításában szerzett érdemeket, s néprajzi gyűjtőmunkájáról Móra Ferenc is elismerően nyilatkozott. A Szegvárért Emlékérmet Tégla Ferenc diszkoszvető kapta, aki aktív sportolóként több is rekordot felállított. A kastély udvarán rendezett ünnepségen a rendes házak és virágoskertek tulajdonosai vehettek át tárgyjutalmat: az ápolt kertek szépségversenyében a szegváriak mindig kitesznek magukért, talán ennek is köszönhető, hogy a falu utcáit járva virágözön fogadja az idegent. A háromnapos mulatságon az esti program mindig zene volt, szombaton a késői órákban következett az elmaradhatatlan látványos tűzijáték a Kórógy-tó partján.