Szóban megegyeztek a folytatásról

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-18 | Szélpál László

Minden bizonnyal a Hungerit-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapatában folytatja pályafutását a klub két felnőttválogatottja, Tóth Andrea és Győri Eszter.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Fellélegezhetnek a szentesi drukkerek: a női gárda két meghatározó játékosa, Tóth Andrea és Győri Eszter a következő évadban is a Hungerit gárdáját erősíti. Legalábbis, amint azt Beleon Zsolt elnöktől megtudtuk, szóban mind a két pólós a folytatás mellett döntött.

– A lányok most az oroszországi Kirisiben vannak, de amint hazajönnek a Világliga-döntőről, aláírják a szerződésüket – árulta el a sportvezető. – Világbajnokunk, Tóth Andi fizetésemelést kért, mi pedig megadtuk neki. Fontosnak érezte a klubvezetés, hogy nálunk tartsuk. Győrivel is sikerült közös nevezőre jutnunk, de vele csak tavasszal, amikor igazán élesedik a helyzet, számolhat Kocsis István edző. Eszti decemberben fejezi be tanulmányait Los Angelesben, akkor végleg hazatér.

A szentesi gárda ezen a héten foghíjas volt, hiszen az említett két felnőttválogatotton kívül az ifi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző gárda tagjai – Dalmády Szandra, Brezovai Dorottya, Hegedűs Renáta és Huszka Zsuzsanna – is hiányoztak.
No meg még hiányzik két légiós is.

– Azon dolgozunk, hogy külföldről szerezzünk egy balkezes játékost, valamint egy vérbeli centerre is szükségünk volna – jegyezte meg Beleon. – Jó lenne, ha találnánk egy olyan középcsatárt, aki egy kicsit tehermentesítené Szremkó Krisztát. Próbajátékra várunk pólósokat, de csak olyanoknak van esélye nálunk maradni, akik lendíteni tudnak a csapat teljesítményén. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk.