Amatőrök pólóztak a Sas-tornán

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-17 |

Vízilabdatornát rendeztek a hét végén Szentesen. A hagyományos szezonlevezető találkozók sorában az idei a tizennegyedik volt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi ligeti uszodában három napon át játszottak az amatőrök és a profi pólósok. A Sas-tornán csoportmérkőzéseken mérték össze erejüket a bátrak és edzettek, valamint a kevésbé felkészültek. A vízilabdában szezonlevezető találkozóknak számító torna idén is a tőle elvárható formát hozta: a sportban érdekelt baráti társaságok egy csapatban játszottak sportszerűen. Az A csoportban a győzelmet a Luiserek szerezték meg, a B-ben a tornanévadó Amatőr Sasok hozták el a prímet.

A C-ben az Édesvízi Planktonok voltak a legjobbak, míg a D-ben a budapesti Sportliget SE. A csapatokban vegyesen játszottak fővárosiak és szentesiek, de megmérették magukat a tornán egri, kanizsai, békéscsabai pólósok is az orosz Junoszty Moszkva együttese mellett.
A viadal legjobb kapusa titulust ebben az évben is a szentesi Ormai Zoltán „gyűjtötte be", míg a különböző csoportok legjobb játékosa címét Simon Ferenc, Csendes Tamás, Halápi János és Szabó László érdemelte ki.