Csak egy rádió maradt a szentesi vidéken

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-17 |

Újabb öt évre kapott sugárzási engedélyt az ORTT-től a Rádió Szentes, miközben az Orient Rádió nem tudott sikeresen szerepelni a pályázaton. A két stáb nem egymással versenyzett: külön frekvencián szóltak. Valaha négy stúdió működött a városban, a helyi piacon most egyedül az önkormányzati rádió arat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Eddig napi hat órában a szentesi alapítású Orient sugárzott műsort a 95,7 Mhz-es frekvencián – a rádió most már nem működik, a stúdió munkatár-
sainak egy része átvándorolt a Rádió Szenteshez. Az önkormányzati médium immár az egyetlen a városban, amely itt stúdióval rendelkezik és helyi műsort sugároz.

A kilencvenes évek derekán négy stáb ontotta a híreket és a zenét a város és környéke éterében, a Régió rádió, a Média-6, az Orient és a Szentes, mára csak egy maradt talpon a vidéken. A médiatörvény megalkotásának időszakában népszerű lett a helyi rádiózás, Szentesen legalább százan foglalkoztak nap mint nap ezzel – kedvtelésből, megélhetésből és szórakozásból.

A kisváros piaca azonban hosszú távon nem tud eltartani több hasonló profilú vállalkozást, a technikailag jól felszerelt és erős kötődésekkel bíró Rádió Szentes számára ezért most új időszámítás kezdődik. Az Országos Rádió és Televízió Testület a napokban döntött arról, hogy újabb öt évre ad engedélyt a sugárzásra a 106,1 Mhz-es frekvencián – közölte Besenyei Gábor megbízott stúdióvezető. 2011-ig szól tehát az engedély, s addig biztosan a rádió is.

Az Orient kiesésével némiképp nagyobb szelet szakítható a reklámpiacból, a változás több munkát is jelent. A műsor szerkezete új lesz a hallgatók számára: több információ hangzik el, a hosszú beszélgetéseket kis interjúk váltják fel. Vasárnap jelentkezik négy órában reggel 9-től 1-ig egy új műsor, amelyben színes hírek, reklámjátékok várják a hallgatókat, akik véleményüket is megoszthatják a műsorkészítőkkel és a többi hallgatóval.