A lángos kell, a bódé nemkívánatos
 Lezárták a szentesi strandon támadt vitát

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-16 | Blahó Gabriella

Lángost lehet sütni a szentesi ligeti uszodában, a mobil bódé azonban a következő szezonban már nem állítható fel az intézmény területén, hiszen nem véletlenül építtetett a város egyforma, ízléses épületeket a büféknek – ezzel tett pontot a vita végére a város alpolgármestere.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Népszerű volt ezen a nyáron a sajtos-tejfölös Fotó: Tésik Attila
Korábban az épületeket bérlő büfések azért tiltakoztak, mert a vásárhelyi lángossütő vállalkozó náluk jóval kedvezőbb feltételekkel nyithatta meg mobil üzletét a strand területén.

A négyszázmilliós beruházással épült szentesi ligeti élményfürdő területén négy kisebb épületet emeltek azzal a céllal, hogy azokban büfék működjenek. Ezek közül egy üresen maradt, három épületben azonban nyílt büfé: a vállalkozók tíz évre előre szóló bérleti díjként négymillió forintot fizettek ezért az önkormányzatnak. Időközben erre a szezonra szerződést kötött a sportközpont vezetése egy vásárhelyi vállalkozóval, aki lakókocsiban süti a lángost a strandon. A büfések tiltakoztak a városnál amiatt, hogy náluk jóval kedvezőbb feltételekkel, mindössze néhány százezer forintért bérelhet területet másvalaki az uszodában. Keserű János és Szremkó Krisztina megfogalmazta: emlékezetük szerint a strand építésekor a város vezetői kijelentették, hogy az uszoda építészeti arculatát megőrzik, a környezetbe nem illő bódéknak itt nem lehet helye.

– A lángosra igény mutatkozott a ligeti uszodában, azért döntöttünk a szolgáltatások bővítése mellett – mondta Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. Mint fogalmazott, valós és megalapozott érdekeik védelmében léptek fel a büfések, ugyanakkor szerinte tekintetbe kell venni az uszodalátogatók igényeit is. Megfigyelők szerint maguk a tiltakozó büfések is vásároltak a sajtos-tejfölösből.

A témában összehívott egyeztetésen az érintettek előadták véleményüket Szűcs Lajosnak. A sportügyekért felelős alpolgármester, egyetértve mindkét oldal érveivel, kijelentette, hogy a környezetbe nem illő bódék nyitása a jövőben nem lehetséges. A vásárhelyi lángossütővel kötött szerződést ebben a szezonban már nem bontja fel a város, azonban ezután nem járul hozzá hasonló megoldásokhoz. Mint lapunknak elmondta, a ligeti élményfürdő esztétikus arculatának megőrzése feltétlen cél, ugyanakkor van megoldás, hiszen a már meglévő büfé üzemeltetésére emelt épületek bármelyikében lehetne lángost sütni.