Félig kész a buszpályaudvar

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-13 | Blahó Gabriella

Nem sokban hasonlít majd a leendő szentesi autóbusz-pályaudvar a régire: a Volán száznegyvenmillióból építi teljesen újjá a közlekedési csomópontot. A kivitelezők a munka felénél tartanak, a vállalatnál pedig abban bíznak, hogy határidő előtt elkészül az európai mércével is korszerűnek számító létesítmény.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az építők határidő előtt szeretnék átadni munkájuk eredményét Fotó: Tésik Attila
A peronon lévő tetőszerkezet formálódik: hajlított műanyag kerül hamarosan fedélként a vázra, mely már látható. A szentesi és a városon áthaladó utazóközönség alapvető változás szemtanúja ezekben a hónapokban, hiszen a nyár elején kezdődött átalakítás eredménye merőben más lesz az eddig megszokottnál. A régi pályaudvar épületének bontása régen befejeződött, ezért a környéken lakók kevesebb zajt hallanak, viszont a munka rohamléptekben halad – tájékoztatta lapunkat a szentesi kirendeltség vezetője. Mészáros Zoltán elmondta, hogy a kivitelezővel való megállapodás szerint az október 15-i határidő előtt szeretnék átadni az épületet, ám a munka tempója nem mehet a minőség rovására.

Most a pályaudvar északi részét építik, amint az elkészül, a buszmegállók átkerülnek, és az utazóközönség átsétál a déli oldalról az északira. Eközben a megállók rendszere nem változik: minden járat a megszokott számú kocsiállásáról indul, csak éppen a kocsiállásokat tették át másik helyre. Az építkezés alatt egyedüli fix pontként maradt a forgalmi iroda, ahol információt bármikor lehet kérni.

Az egyelőre nem látogatható váróteremben elkészült az épület gépészeti rendszere, emeltek új falakat a leendő irodák és a váró közé. A Tisza Volán Rt. megrendelése alapján a kivitelezők gondoltak a mozgássérültekre, új és korszerű utastájékoztatási rendszert építenek. A száznegyvenmillió forint elköltésének tervében természetesen szerepel a pályaudvar környékének megszépítése is: parkszerűvé alakítják a környezetet.