Várják az ünnepet a Nyíri utcaiak
 Szentesen augusztus 20. a helyreállítás határideje

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-10 | Blahó Gabriella

Szentesen a Nyíri utcának csak az egyik szakaszát aszfaltozták le az építők a csatornázás után, az ott lakók szerint ráadásul szakszerűtlenül. Panaszaik szerint a másik szakasz egyelőre járhatatlan, s elcsúszott az út nyomvonala is. Az önkormányzat képviselője azt ígéri, ezen a helyen augusztus 20-áig elkészülnek a hátralévő feladatokkal.

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Nyíri utcának ez a szakasza már elkészült Fotó: Blahó Gabriella
A belváros közelében fekvő árnyas utcát csak a 9. számig aszfaltozták le a csatornázás után, s ezt is szakszerűtlenül tették, mert egy réteg kimaradt – állítja az ott élők egyike, Búsi Tibor. Az aszfaltozott út szélén nincsen szegély, ezért félő, hogy az is tönkre fog menni – mondják a Nyíri utcaiak. Így nyilatkozott a kérdésről a traktorvezető Szabó Ferenc is, aki hosszú évekig dolgozott a Csongrád megyei útépítő vállalatnál. Az összesereglett lakók azért hozzáteszik: kész munkában könnyű hibát találni. Mindannyian szeretnék, ha az út járható lenne, és hosszú időre biztonságos körülményeket jelentene a közlekedők számára. Grossmann Tibor szomszédjaival együtt hangsúlyozza: nagyon örülnek annak, hogy van csatorna az utcában. A környezetkímélő és európai normát célzó városi beruházás eredményét vélhetően mindenki élvezni fogja, de a helyreállításnak is tökéletesnek kellene lennie.

Ingatlanonként nyolcvanezer forinttal járultak hozzá a csatornázáshoz, amely alapvetően megváltoztatja a háztartások környezetét. Grossmann Tibor azonban elmondta, hogy az utcának ezen a szakaszán csak az ő háza előtt van betonbejáró a kapu előtt, ezért a munkagépek rendszerint itt fordultak meg. A kivitelező valamelyest helyreállította a megrongált bejárót, de nem teljesen.

A kanyar utáni szakaszon az út nyomvonala megcsúszott – mondja a 35. szám alatt lakó Búsi Tibor. A gázépítés után következett a csatornázás, az út most éppen járhatónak tűnik, bár a jelenlegi képe szerint aligha lesz belőle szabványszerűen három méter széles, autók haladására is szolgáló utca. A vele szemben lakó Fazekas Ferencné azt mondta, a nyomvonal elcsúszása miatt a háza előtt lévő csapadékelvezető árokban pang a víz, ennek következtében pedig aláázott a háza, melyet a közelmúltban emiatt kétszer kellett újrafesteni. A Nyíri utcaiak elmondták, hogy húsz esztendővel ezelőtt összefogásukkal épült meg a házaik előtt vezető út, a helyreállítás után annak régi állapotát szeretnék újra látni.