Fiatalokkal indul a Legrand-Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-09 | Szélpál László

Az új tréner, Berki András vezetésével három hete szorgalmasan készül a bajnoki rajtra a férfi OB I legutóbbi évadjának 7. helyezettje, a Legrand-Szentesi VK. Bár gyengült a gárda, azt mégis a legjobb nyolc közé várja a klubvezetés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Miután a nyáron Vidumanszky László edző és a Szentesi VK útjai elváltak, a klubvezetés a csapat legendás centerét, Berki Andrást bízta meg a szakmai munka irányításával. A tréneri pályán kezdőnek számító szakember munkáját Pengő László segíti.

Pengő a segítő

– Laci millió éve edzősködik, a kisujjában van a szakma, ismer minden csibészséget, így nem volt kérdéses, hogy felkérem. Három hét közös meló után kijelenthető: jó kis páros a mienk – magyarázta Berki, hogy miért Pengőre esett a választása.

Az előző idényhez képest átalakult keret mindennap kétszer gyakorol. Délelőttönként úszás és technikai elemek gyakorlása, míg délutánonként Tímár Mátyás testnevelő irányításával másfél órás szárazföldi (futás, súlyzózás, gimnasztika) edzés szerepel a programban, ezt követően
Jöttek és mentek

Átalakult kerettel vesz részt a bajnokságban a Legrand-Szentesi VK. Távozott: Somogyi Balázs (Újpest), Kis István (Aegeri – svájci), Szebeni Zoltán (Remco-Bertók SC). És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Berki András már nem a vízben, hanem a parton dirigál. Érkezett: Plézer János (Szeged Beton VE) és Papp Gábor (FTC). Az újakkal együtt 18 fő alkotja a Szentes keretét. A névsor: Horváth Tamás, Újházi Attila, Mátyás Szabolcs (kapusok); Torday Árpád, Szabó Nándor, Németh Dániel, Juhász Zsolt, Döbrössy Viktor, Józsa Tibor, Szénászky Zsolt, Szabó Tamás, Vígh Róbert, Plézer János, Papp Gábor, Gábor Barnabás, Hegedűs István, Jaksa Márk, Herczeg György (mezőnyjátékosok).  
ugranak csak vízbe a játékosok. A napi 5-6 órás elfoglaltság után nincs szükségük altatóra a pólósoknak...

Szorgalmas játékosok

– Csak jót tudok mondani a srácokra, megértették, kizárólag ilyen hozzáállással lehet keresnivalónk az OB I-ben – folytatta az edző. – Bár meggyengültünk, nem mondtunk le arról, hogy a nyolc közé kerüljünk. Komoly feladat előtt állunk, hiszen rajtunk kívül jószerivel minden gárda erősödött. Majd most megmutathatják az ifjúsági gárdából felkerült fiatalok, hogy nem véletlenül tartják tehetségesnek őket.

Felkészülési tornák

A tervek szerint az OB I október 29-i rajtját megelőzően a Legrand-Szentesi VK három felkészülési viadalon vesz részt. Ezek közül egyelőre a saját rendezésű, hatcsapatos torna időpontja biztos: a ligeti uszodában szeptember 30. és október 2. között játszanak Szénászkyék. Szó van még arról, hogy a Szolnok és a BVSC is összehoz valamit, ha ez megvalósul, arról nem hiányzik majd a Szentes.