Kocsis a Hungerit új edzője
 Dr. Tóth Gyulától, Kádár Józseftől, Valkay Ferenctől tanult

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-06 | Szélpál László

Augusztus 1-jétől új edző irányítja a bajnoki ezüstérmes Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának szakmai munkáját. Kocsis István bízik abban, hogy ismét dobogóra állhatnak Szremkó Krisztináék.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kocsis István a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának új edzője Fotó: Tésik Attila
Váratlanul érte a Szentesi VK vezetőségét, amikor a női pólósok edzője, Kozák László bejelentette, távozik a kispadról. Az utódok kijelölésénél négy név jött szóba, közülük a 33 esztendős Kocsis Istvánra esett a választás. A szakember tízéves korában Szentesen kezdett el vízilabdázni, utánpótlás szinten végigjárta a korosztályokat, a felnőttek keretébe is bekerült, de mivel nagy nevek voltak előtte a sorban, sok lehetőséget nem kapott a bizonyításra. Később viszont teljesült az álma, a HVSC-ben két évet lehúzott az OB I-ben. A főiskola elvégzése után fiúcsapatoknál kezdődött el edzői pályafutása, mostantól pedig a felnőtt női gárda szakmai munkáját irányítja.

– A felkérést követően átgondoltam a dolgot, majd nagy örömmel igent mondtam – árulta el a Deák Ferenc Általános Iskola testnevelője. – Megtiszteltetéssel és büszkeséggel tölt el, hogy rám esett a klubvezetés választása. Úgy érzem, meg tudok felelni az elvárásoknak. Mondom ezt azért, mert olyan kitűnő edzőktől tanulhattam a szakmát, mint dr. Tóth Gyula, Kádár József vagy Valkay Ferenc.

A kérdés csak az, vajon mennyire tudja majd elfogadtatni magát a
Arannyal többet ér

Javában folyik a csapatépítés a Hungerit-Szentesi VK-nál, ennek részeként néhány játékosnak még nem tisztázódott a szerződése. Köztük van a néhány napja világbajnoki aranyérmet nyert Tóth Andrea is.
– Andinak lejárt a kontraktusa, maradna, de ennek ára van: az előzőhöz képest – teljesen jogosan – szeretne számára előnyösebb feltételekkel hosszabbítani. Mindenki nyugodt lehet, orvosoljuk a problémáját. Hasonló a helyzet Molnár Anettal, Döme Nórával és Sipos Edittel is. Nem dúskálunk az anyagiakban, az is igaz, hogy nincsenek túlfizetve a játékosok, valamit ki kell találni. Muszáj lesz átcsoportosítani...  
lányokkal?

– Szerintem nem lesz probléma – válaszolt a fiatal tréner. – Sokat beszélgettem velük, a csapatkapitány Szremkó Krisztával külön is leültem. Úgy tapasztaltam, harmonikus kapcsolat alakult ki a csapat és köztem. Bízunk egymásban, és ez a legfontosabb. Mindenképpen dobogóra várom magunkat a szeptember 24-én induló bajnokságban, az ezüstérem megvédését azért nem jelentem ki kategorikusan, mert nem szabad elfelejteni, hogy a Domino jelentősen megerősödött a nyáron. Többen megkérdezték már tőlem, hogy van-e bennem félsz? Mindenkinek azt válaszoltam, az nincs, egészséges drukk viszont igen.

Annak ellenére, hogy a világbajnok Kisteleki Dóra eligazolt a Szentesből, erős gárda áll Kocsis rendelkezésére. A szintén vb-első Tóth Andrea, valamint Győri Eszter ott lesz a válogatottban a Világliga Kirisiben rendezendő döntőjében. Vagy ott vannak az ifjúsági Európa-bajnokságon részt vevők. A portói kontinensviadalon már a legjobb négy közé jutottak a szentesi Dalmády Szandrával, Brezovai Dorottyával, Hegedűs Renátával és Huszka Zsuzsannával felálló magyarok (a csoportban a hollandokat 12–6-ra, a görögöket 10–3-ra, a szerbeket 19–5-re, a portugálokat 17–3-ra, a britteket pedig 16–4-re győzték le). Biztató a jövő!