Mindenkire másképp hat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-06 | Kormos Tamás

Vásárhelyi szerkesztőségünkben megivott másfél liter bort tíz perc alatt egy 44 éves szentesi férfi, aki úgy véli, az alkoholról leszoktató gyógyszer helyett vattacsomót ültettek a bőre alá, ezért nem lett rosszul a szesztől. Orvosa szerint a megfelelő gyógyszert kapta páciense, csak ez az anyag mindenkire másképp hat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Németh Imre vagyok és alkoholista! – hívta fel vásárhelyi szerkesztőségünket egy 44 esztendős szentesi férfi. Szerinte a hétezer forintjába kerülő, alkoholról leszoktató gyógyszer helyett orvosai vattacsomót ültettek a bőre alá.

A férfinak háziorvosa javasolta a műtétet, melynek során a páciens bőre alá olyan gyógyszert helyeznek el, amely émelygést, hányingert eredményez, ha csak néhány korty alkohol is a szervezetbe kerül. Hozzátette, kilenc esztendővel ezelőtt már kapott egy hasonló beültetést, s az egy ideig ki is fejtette a hatását. Németh Imre amikor felkereste vásárhelyi szerkesztőségünket, hozott magával másfél liter bort, s beszélgetésünk alatt gyorsan magába is döntötte az egészet. Vártunk egy kicsit, de semmi hatást nem tapasztaltunk. Egy kicsit kipirosodott ugyan az arca, s elmúlt kezének remegése is, de egyebet nem tett a „nedű".

– Ez a speciális gyógyszer, mint minden más orvosság is, másképp hat minden betegre – tudtuk meg a férfi háziorvosától, Chomiak Waldemartól.

Hozzátette: páciense kemény alkoholista, akinek szervezete már annyira hozzászokhatott az alkoholhoz, hogy a gyógyszer nem tudja kifejteni hatását. Azt pedig teljesen kizártnak tartja, hogy mást ültettek volna a bőre alá.