Erdélyi gyerekeknek gyűjtöttek
 Zsebbe nyúltak Szentes és Csongrád rotarysai

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-03 | Balázsi Irén

Csak két hónapja alakult meg a Rotary Club Szentes–Csongrád nevű egyesület, amely túl van az első jótékonysági akcióján. A tagok pénzadománnyal segítették az árvíz sújtotta településeken élő erdélyi gyerekeket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ambrus Éva tanárnőnek Papp Zoltán főorvos adta át a rotarysok ajándékát Fotó: Vidovics Ferenc
A Dr. Bugyi István Kórház sebész főorvosa, Papp Zoltán elnökletével avatták fel június elején az egy évig asztaltársaságként működő szentesi–csongrádi rotaryklubot. A köztiszteletnek örvendő tagok programjuk kidolgozásakor az egyik legfontosabb feladatként fogalmazták meg az emberbaráti segítséget, a rászoruló gyermekek támogatását. Ennek szellemében szervezték meg első jótékonysági akciójukat.

A Máltai Szeretetszolgálat Farkasné Márton Katalin vezette szervezete erdélyi és csángó gyerekeknek szervezett táborozást, s ehhez várt adományokat. Tudomást szerzett erről a Rotary Club Szentes–Csongrád nevű egyesület, amely azzal a céllal hirdette meg mintegy harminc tagja körében a gyűjtést, hogy az anyagiakat az erdélyi árvíz sújtotta településeken élő fiataloknak adja. Papp Zoltánék úgy fogalmaztak: az összeggel a gyerekek nehézségeinek enyhítéséhez szeretnének hozzájárulni.

Kirándulásról hozták a minap a máltaisok a vendégeiket a jótékonysági szervezet Sáfrán Mihály utcai székházába, ahol a rotarys elnök és Farkas Bálint pénztárnok várta őket. A tizenöt fős csapat vezetőjét, Ambrus Éva tanárnőt körbevették a gyerkőcök, amikor a főorvos átnyújtotta a rotaryklub tagsága nevében az összegyűlt adományt és mellé egy emléktárgyat. Lapunk kérésére felbontotta a fiatal pedagógus a borítékot, majd amikor meglátta a pénzt, elérzékenyülve annyit mondott: „Erre aztán nem számítottunk." A szentesi és csongrádi rotarystáknak megköszönte a nemes gesztust, ígérete szerint minden gyerek azonos összeget kap majd az anyagiakból.

A tizenegy éves Orbán Mária és kilencesztendős testvére, Levente a dévai Böjte Csaba atya közreműködésével utazhatott Szentesre. A vendéglátóiktól kaptak nyári ruhákat, mert csak meleg holmikat hoztak magukkal. Marikának szép frizurája is lett, hiszen elvitték a fodrászhoz. Farkasné elmondása szerint ugyanis eddig a nevelőnője vágta a haját otthon. Megkérdeztük tőlük, mit szeretnének maguknak venni abból a pénzből, amit a rotaryklubtól kaptak, azt felelte Marika és Levente, hogy a tanárnő dönti majd el. Tizenöt éves társuk, Dávid Hunor viszont kapásból közölte: ő fagyit és gyümölcsöt kér.