Jobban van a brutálisan megvert asszony
 A csuklyás tettesek hét és fél milliót raboltak Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-30 |

Brutális támadók áldozata lett egy szentesi roma pár nemrég – az asszony azóta már jobban van, s lapunknak mesélt a történtekről. Házukból az autóvásárlásra szánt 7,5 milliót rabolta el két csuklyás ember, aki baseballütővel támadt rájuk.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idős asszonyt, Solymosi Jánosnét baseballütővel verték meg. Fotó: DV
Egy idős roma pár vált rablók áldozatává a minap Szentesen. Solymosi Jánosné elmesélte lapunknak, mi történt azon az éjjelen. Az asszony arra lett figyelmes, hogy az udvaron a kutyák ugatnak és a ló kapar az istállóban. Élettársa, akit Mariann férjeként emleget, nagyon fáradt volt, altatót vett be, és mélyen aludt, ezért nem akarta őt felébreszteni. Az asszony úgy gondolta, megnézi, mi történt. Az ajtóhoz ment, amelyet valaki kívülről már feszített – mesélte. A támadók bejutottak, egy alak azonnal befogta a száját, a másik pedig elkezdte ütlegelni egy baseballütővel. A mindössze 38 kilós asszony nem tudott védekezni, bár a támadók egyikét a termetéről és hangjáról felismerni vélte. Megpróbálta letépni róla a csuklyát, ez azonban nem sikerült. A rémült asszony párját álmában kezdték verni.

– Nem keresgéltek sokáig, nyilván tudták, hol van a pénz – mondta Mariann. – Hét és fél millió forintot tartottunk itthon aznap éjszaka, mert előzőleg autót szerettünk volna vásárolni, de nem tudtunk dönteni. Másnap akartuk visszavinni az összeget a bankba – tette hozzá.
A két idős embert a támadók otthagyták, és elmenekültek a zsákmánnyal. A szörnyű éjszaka emlékeit felidézve az asszony elmesélte: a földön tért eszméletre, az élettársa pedig rajta feküdt.

Mariann nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, szilánkokra tört a keze, míg Farkas Gusztáv a rendőrségi közlemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel úszta meg az esetet.

A támadás napján Mariann emlékei szerint az általa felismerni vélt egyik elkövető többször felhívta őket telefonon, hol, merre jár a férje, mi újság otthon. A roma pár férfitagja eközben Kistőkén dolgozott sokáig, egy istállót bontott. Mariann azt mondja, nem tudja, miért érdemelték ezt a sorstól, amikor annyit dolgoztak életükben, s nem a legjobb egészségben. Szerinte a pénznek bottal üthetik a nyomát, de az talán már nem is olyan fontos, sokkal fontosabb, hogy ők megmaradtak.

Az ügyben rablás bűntette miatt nyomoz a rendőrség.