Éremről babonából nem beszél a pólós

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-25 | Imre Péter

A magyar vízilabda-válogatottak fantasztikusan szerepelnek a montreali vizes világbajnokságon. A fiúk és a lányok is mindhárom meccsüket megnyerve csoportgyőztesként rögtön a nyolc közé jutottak. A Csongrád megyei színeket – szigorúan véve – egyedül a szentesi Tóth I. Andrea képviseli.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A magyar pólós lányok – az egri nők hagyományait követve – eddig minden ellenfelüket megverték. Kínát 18–4-re, a címvédő Egyesült Államokat fantasztikus mérkőzésen 9–8-ra, Spanyolországot pedig 8–5-re múlták felül. A keretnek tagja a Hungerit-Szentesi VK kiválósága, Tóth I. Andrea. A 25 éves játékos nem újonc, a 2001-es budapesti Európa-bajnokságon győztes csapatnak is tagja volt. Igaz, világeseményen akkor szerepelt utoljára a magyar színekben.

– Köszönöm a gratulációkat, itt Montrealban fantasztikus a hangulat – mondta Andi, akit mobilján a szállodai szobában értünk utol. – A spanyolok ellen kicsit akadozott a gépezet, de aztán az a derbi is jól alakult, a világbajnoki címvédő legyőzése pedig óriási fegyvertény. Eddig én egy kicsit kevesebbet szerepeltem, mert a többiek – esetemben elsősorban Pelle Anikó az érdekes – remek formában vannak.
Alig hallhatóan, suttogva formálta a szavakat. Az volt az érzésem, zavarunk valakit, rá is kérdeztem:
– Montrealban még csak háromnegyed kilenc van és a szobatársam, Tomaskovics Eszter még pihen, alszik – nem szeretném
felébreszteni. Ma, vasárnap ugyanis lustálkodhatunk egy kicsit, délelőtt nem, csak este lesz tréning.

Már az is eldőlt, hogy a négy közé jutásért ma (21.15-kor) azzal Németországgal játszanak a mieink, amely a nyolcaddöntőben 2–1-re (nem tévedés...) győzte le az új-zélandi amazonokat. A rivális nem jelent leküzdhetetlen akadályt:
– A német válogatott fizikálisan nagyon jó, erős gárda, de játéktudásban mi jobban állunk. Tavasszal is megvertük őket négy góllal. Ha megfelelően koncentrálunk, figyelünk, nem lehet baj, nyerhetünk. Hogy meglesz-e az érem? Erről inkább babonából, nem beszélnék – majd a világbajnokság után, jó?


Kanadai életmentők

A magyar férfi vízilabda-válogatottat a minap nem engedték edzeni Montrealban. Az ok kissé furcsa... Két gárda ugyanis már „lubickolt" a medencében, amikor a mieink vízbecsobbantak (volna) melegíteni. A házigazdák élénken tiltakoztak és kiparancsolták őket a nedves közegből, mondván a kirendelt négy élet-, vagy
vízi mentő (a Baywatch sorozatból ismerhetjük amerikai kollégáikat) baj esetén fejenként csak hat embert tud kimenekíteni a medencéből.
Komolyan gondolták. Halálosan. Azt, hogy az úszással barátságban lévő vízilabdások kerülhetnek olyan helyzetbe tréning közben, hogy vízi mentők segítségére szoruljanak. Persze, kerülhetnek, rosszul lehetnek, de akkor a társak közelebb vannak, már a medencében tartózkodnak. Vagy a kanadaiak is ismerik a „jobb félni, mint megijedni" a mondást? Vagy csak túlaggódtak, túlszerveztek? Ki tudja...