Forrt a víz a Délvilág vásárhelyi fürdőpartyján
 Ezrek ünnepeltek velünk szombaton

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-18 | Kormos Tamás

Akár ki is tehették volna a megtelt táblát szombaton a vásárhelyi strand bejáratára. A Délvilág szervezte fürdőpartyra ezrek voltak kíváncsiak: játékokkal, nyereményekkel és műsorokkal kedveskedtünk előfizetőinknek, olvasóinknak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
– Ha lehetne, akkor én egy sárga, zenélős plüsskacsát szeretnék! – hangzott el többször is szombaton kora délután a vásárhelyi strandon felállított színpad előtti tömegből.

Lapunk, a Délvilág szervezte fürdőpartyn nem csupán kis plüssállatkák találtak gazdára, hanem számos más ajándék is. A hatalmas bulira ezer szerencsés előfizetőnket hívtuk meg. A kisorsolt belépőjegyek tulajdonosainak majd száz százaléka el is jött, hogy együtt ünnepeljen, fürödjön velünk.

– Vásárhely igen szerencsés város. Hiszen a korábban kisorsolt személyautó is ide került, valamint a mostani Szín 5-ös játékunk főnyereményét, egy négy fős, a párizsi Eurodisneybe szóló utat is egy vásárhelyi kislány, Kardos Edina nyerte meg – mondta színpadi köszöntőjében Pap Klára kiadóigazgató.

Rengeteg nyeremény talált gazdára
Ezt követően a szerkesztőség jelen lévő munkatársai között kézről kézre járt a mikrofon, bemutatkozott Szögi Andrea szerkesztőségvezető, Török Anita, Kormos Tamás újságíró, Tésik Attila fotóriporter, Kisné Vörös Judit hirdetésszervező, Németh Ildikó marketingvezető, Tokaji Tibor nyomdász, a prepress vezetője. Válaszoltak a feltett kérdésekre; Süli Róbertnek, lapunk sportrovatvezetőjének – aki ezúttal a műsort is vezette – sok dolga akadt, hiszen tucatszám jöttek fel még a színpadra is az érdeklődő olvasóink.

A rekkenő forróságban mindenkinek enyhítést nyújtottak a hűs habok. Bibarcz Tünde pedig arról gondoskodott, hogy a vízben senki se unatkozzon. Az aquafitnesz különböző gyakorlatai után kellemesen elfáradtak a fürdőparty vendégei.

Igazi telt ház volt a strandon. Fotó: Tésik Attila
A gyerekek boldogan játszadoztak a nyert, felfújható, délvilágos strandlabdákkal. Egy hatéves kisfiú, Táborosi Ádám arra volt legbüszkébb, hogy a szürke labdát egyedül szerezte. Mikor szerkesztőségünk munkatársai a színpadról a közönség közé dobták a labdákat, Ádám fürgén ott termett, és megszerezte az egyik lepattanót. Pont úgy, mint a kosárlabdában.

– A fiam már majd tíz esztendeje előfizetője a Délvilágnak. Nekem már rossz a szemem, de azért sok pihenővel még látok olvasni, s elkérem tőle az újságot. Legjobban a mellékleteket szeretem. Koromnál fogva sok érdekességet találok a Gyógyírben – árulta el Domonkos Endréné.

A nyugdíjas nénihez hasonlóan Pongrácz Péter is szívesen olvassa lapunkat. Mivel Szegeden lakik, a Délmagyarországhoz jut hozzá könnyebben. Munkája azonban Vásárhelyhez és környékéhez köti, így meg tudja vásárolni a Délvilágot is.

Egy aprócska kislány gyorsan fel is avatta a délvilágos bögrét, amit szülei nyertek. Hatalmas kortyokban itta belőle a kellemesen hideg málnaszörpöt. Anyukája elmondta, hogy sűrűn járnak strandra, s ilyenkor otthonról hozzák a „nagyiféle" szörpöt egy óriási termoszban, mert a lánya, Margó csak azt szereti.