Még pecsétekre várnak a szentesi gyógyfürdőben
 Berendezték a nappalit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-21 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat mintegy 140 millió forintot költött a szentesi gyógyfürdő korszerűsítésére. Az épületben kialakított nappali szanatórium megnyitásához azonban még hiányosak a feltételek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gyógyfürdő tetőterében kialakított nappali szanatóriumban még nem fogadják a betegeket. Fotó: Tésik Attila
A szentesi gyógyfürdő a megyei önkormányzat Dr. Bugyi István Kórházának részlegeként működik, de a Kurca-parti település helyhatósága pályázott még tavaly a létesítmény korszerűsítésére. A beruházásra több mint 120 millió forintot nyert a város központi forrásból, és az összeg egy részéből nappali szanatóriumot alakítottak ki az épület tetőterében. Felújították akkor a medencét, a kupolateret, és a burkolatot is korszerűsítették, illetve a gyógyászati célra használt helyiségeket modernizálták.

A pályázati pénz azonban nem volt elegendő a gyógyfürdő teljes rendbetételére. Ezért az idén is folytatódott a beruházás, amelynek költségeit a szentesi önkormányzat fedezte. Döbrőssy Iván, a városi szolgáltató kft. ügyvezetője tájékoztatása szerint most mintegy 15 millió forintot költöttek az épület Ady Endre utca felőli oldalának a korszerűsítésére. Megvásárolták továbbá a 15 személy befogadására alkalmas nappali szanatórium berendezési tárgyait is. Az ügyvezető azt is elmondta: a munkák végeztével már megtörtént az Ady Endre utcai szárny műszaki átadása, és elkezdődött a használatbavételi eljárás. Nagymágocs jegyzője, Varga Ilona állítja majd ki az üzemeléshez szükséges határozatot. Lapunkat arról tájékoztatta: ha minden szakhatóságtól megkapja a hozzájárulást, ő néhány napon belül kiadja a szentesi gyógyfürdő most korszerűsített részeinek a használatbavételi engedélyét.

Lapunk más forrásból úgy értesült: mindez nem jelenti azt, hogy a tetőtérben lévő nappali szanatóriumban fogadhatják is a betegeket. Ahhoz ugyanis az kell, hogy az egészségbiztosítási pénztár hozzájáruljon a páciensek gyógyulásához. Erre a nyilatkozatra feltehetőleg várni kell, hiszen még csak most fejeződött be a beruházás. De az OEP bizonyára támogatja majd a termálfürdő legújabb szolgáltatását, mivel egy másik „kalapból", a turisztikai alapból, illetve a területfejlesztési célelőirányzatból azért nyert az önkormányzat 120 milliót, hogy nappali szanatórium is működjön a gyógyfürdőben.


Útvesztők

A hivatalok útvesztőiben nem vesznek el a papírok, csak időbe telik, mire célba érnek. Történt pedig, hogy a szentesi rendelőintézetben pályázaton nyert pénzből és saját forrásból kialakítottak egy korszerű centrumot a szenvedélybetegeknek. Jó pár hete fel is avatták, sok vendég érkezett az ünnepségre. Ám a drogcentrum e hét elején még nem működött, mert nem jött meg az OEP nyilatkozata a finanszírozásról.