Lovastábor nyílt a szentesi ligetben
 Megtanulnak együtt lélegezni az állatokkal

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-20 | Blahó Gabriella

Reggeltől estig lovagolhatnak a gyerekek Szentesen a ligetben, ahol immár ötödik esztendeje szerveznek hasznos nyári elfoglaltságot a vakációzóknak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tizennyolc ló dolgozik a nyári szünidőben. Fotó: Tésik Attila
Szentesen a liget mögötti lovardában tizennyolc nyergelhető ló várja a gyerekeket. A tábort ötödik esztendeje minden forró évszakban megszervezi a szegvári gazda, Korcsik János. Reggel nyolctól délután négyig akad elfoglaltság az istálló környékén, a városi gyerekeknek alkalmuk nyílik testközelből ismerkedni az állatokkal, képet kapni viselkedésükről.

A környezetkönyvből és irodalmi olvasmányokból szerzett élmények természetesen nem helyettesíthetők a valósággal. A táborban tizennyolc-húsz gyerek játszik egyszerre, ez a létszám pedig csak nőhet, hiszen a szentesiek és vásárhelyiek körében ismertté lett lovarda egyre népszerűbb. Korcsiknak négy segítője is akadt a gyerekek és az állatok ellátásában, a lovászfiú éjjel őrzi a lovakat: ott alszik az istállóban.

Az árnyas fák között ügetést, helyes tartást és ütemet, a lóval való együtt „lélegzést" sajátítják el a táborlakók, akik zárásként minden pénteken este meghívják a szüleiket egy szalonnasütésre. Előtte azonban meg is mutatják, mit tanultak az azt megelőző egy hétben. A programok között szerepel sétakocsikázás, a szállításban pedig fontos szerep jut Kapitánynak, aki a legkedveltebb négylábú ezen a vidéken.