Tegnap elkezdték a felkészülést a megyei vízilabdacsapatok
 Egyelőre ráhangoló edzések

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-19 | Imre Péter

Az OB I-es megyei vízilabdacsapatok összebeszéltek. A Szeged Beton VE, a Legrand-Szentesi VK, s a Hungerit-Szentesi VK is tegnap kezdte meg a felkészülést a 2005/2006-os bajnokságra, nemzetközi feladatokra. A kluboknál – érthetően – más-más célok, tervek, elvárások fogalmazódtak meg.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A rajt, edzői szempontból „felemásra" sikeredett a pólócsapatoknál: a szegediek a régi trénerrel, Gyöngyösi Andrással találkozhattak, a Hungeritnél a lemondott Kozák Lászlóval (új szakembert még nem sikerült szerződtetni) kezdte meg a munkát a keret, a Legrandnál pedig a játékosból lett edző, Berki András váltotta Vidumanszky Lászlót.

Szeged Beton VE

A bajnoki bronzérmes gárda szünet utáni első foglalkozása tegnap 8.30-kor kezdődött. A keret még nem volt teljes, Hosnyánszky Norbert és Nenad Vukanics ma, Barát Ferenc pedig pénteken csatlakozik a többiekhez, Kádár Kálmán pedig a montreali vb-n erősíti a román válogatottat. A jelenlévőknek súlyzózás, nyújtás és egy kis úszás szerepelt a programban: – Ez a kis mozgás jólesett, de lesz olyan szakasza is a felkészülésnek, amelyre ezt nem mondhatom majd el... – közölte a csapatkapitány, Varga „Pepe" Péter.

– Ez a hét rávezető jellegű lesz – árulta el Gyöngyösi András vezetőedző –, fokozatosan lendülünk majd munkába. Az előkészületi tornákról, edzőmeccsekről még nem tudok részletesen beszámolni – augusztus utolsó hétvégéjén szeretnénk egy erőfelmérőt rendezni –, az viszont biztos, hogy szeptember 4-én kezdődik a Magyar Kupa, 15-én pedig az Euroliga-selejtező. A formát az utóbbira akarjuk időzíteni. A bajnoki tervek, elvárások? Szeretnénk előrelépni, vagyis döntőt játszani, bár akkor sem leszek elkeseredve, ha megtartjuk a harmadik helyezésünket.

Hungerit-Szentesi VK

A szentesi női együttesnél minden forrásban van. Az együttes a bajnokságban ezüstérmet szerzett, Kozák László edző mégis úgy döntött, nem folytatja. De új tréner még nincs, ezért ő kezdte meg a még korántsem teljes és végleges kerettel a felkészülést.

– Hétfőn reggel 8 órakor tartottuk az első tréninget, amely átmozgató jellegű volt – mondta Kozák, a megbízott edző. – Az első hat hét telik majd alapozással, a kondíció fejlesztésével. A tervek szerint heti tíz, másfél órás, vizes edzésen vesznek részt a lányok, és ezenkívül vár még rájuk napi egy óra gimnasztika. A bajnokság szeptember közepén rajtol.
A célokról Beleon Zsolt klubelnök annyit közölt, hogy szeretnék megőrizni ezüstös pozíciójukat, de természetesen sok múlik azon, miként tudják feltölteni a keretet, megerősíteni a csapatot.

Legrand-Szentesi VK

A 2004/2005-ös bajnokságban a 7. helyen zárt Kurca-parti férfiegyüttest a játékosból edzővé „avanzsált" Berki András irányítja. A tegnapi első összejövetel a megbeszélés, a tájékoztatás jegyében telt, viszont így is kiderült, hogy Plézer János és Papp Gábor ősztől a Legrand-t erősíti, már csak Szabó Tamás sorsa bizonytalan. A délutáni edzésen átmozgató jellegű foci és gimnasztika, valamint egy kis úszás tette teljessé a napot. Ez a hét, ahogy a szakember fogalmazott, „az aktív semmittevés" jegyében telik, vagyis a játékosok ráhangolódnak a fizikálisan nehezebb időszakokra.

– Nyílt ellenvetés, tiltakozás nem volt, hogy én lettem az edző – jegyezte meg tréfásan Berki –, elfogadtak a srácok. Erre a közös és eredményes munka érdekében szükség is lesz, mert 2005/2006-ban is szeretnénk bekerülni a legjobb nyolc közé.