Kevés parkoló, sok autó a szentesi ligetnél
 Az önkormányzat újabb megállóhelyek kiépítését tervezi

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-18 | Balázsi Irén

Nem engedik be a közterület-felügyelők a szentesi ligetbe az autósokat, ha már megteltek a parkolók. Hatékony fellépésük eredményeként az elmúlt évhez viszonyítva kevesebben állítják le autójukat a tiltott helyeken.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sok autós már csak a tilosban tud parkolni. Fotó: Tésik Attila
A szentesi strand korszerűsítése óta nagy a vendégforgalom a ligetben. Kicsi ellenben a kiépített parkolók befogadóképessége, ezért sok autós olyan területen hagyja gépkocsiját, amely vagy a közlekedési tábla iránymutatása, vagy az önkormányzat rendelete szerint tiltott. Dömsödi József helyhatósági képviselő tette szóvá, hogy az uszoda felújítása után gondoskodni kellene újabb parkolók kialakításáról. Mint mondta: a Nemzeti Sportvárosba sokan jönnek vidékről nehéz csomagokkal, és szeretnének minél közelebb megállni a fürdő bejáratához. Ám egy-egy nagyobb rendezvény idején erre nincs lehetőségük.

A képviselő korábban úgy tudta, hogy ha lebontják majd a ligetben az ósdi árnyékszéket, akkor annak a helyén is parkolókat jelölnek ki. Nem így lett – tette hozzá Dömsödi –, hanem növényeket ültettek oda. Amúgy pedig többek nevében is köszönte a képviselő a közterület-felügyelők toleranciáját, mert bevallása szerint vele is előfordult már, hogy szabálytalanul tudott megállni a kocsival. Sokszor ugyanis annyian vannak az uszodában, hogy az autók még a Csongrádi úti vendéglőnél is várakoznak.

Ha megteltek a parkolók a ligetben, a közterület-felügyelők már nem engedik be gépjárművel a vendégeket. Teszik ezt a park védelme és a balesetek elkerülése érdekében. Becsei Péter csoportvezető-helyettes lapunkat arról tájékoztatta: míg tavaly 50-100 helyszíni bírságot róttak ki az uszoda környékén, addig az elmúlt hónapokban csak 20-30 szabálytalankodót értek tetten. Az is igaz, hogy még a szezon közepénél tartunk. A közterület-felügyelő tapasztalata szerint főleg a vidékiek nem veszik figyelembe, hol lehet parkírozni. A rendelkezések értelmében azokat büntetik 5 ezertől 10 ezer forintig terjedő bírsággal, akik nem veszik figyelembe a KRESZ-táblák jelzéseit vagy zöldterületen állítják le autójukat.

A közterület-felügyelő azt is elmondta, hogy a ligetben mintegy negyven parkolóhely van, és egy-egy forgalmas napon száz-százötven autó is várakozik. Becsei Péter hozzátette: az úttest szélén azonban semmi sem tiltja a parkírozást. Sőt a vadászházhoz vezető szervizút mentén is megállhatnak a gépkocsivezetők, ha a forgalmat nem akadályozzák. Az önkormányzat tervei között szerepel egyébként újabb parkolók kiépítése a ligetnek a Kontaset nevű gyárral szomszédos oldalán.