A szauna és a pezsgőfürdő Szentesen is pluszszolgáltatás
 Falusi gyerekeknek is jár kedvezmény

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-16 | Blahó Gabriella

A szentesi képviselők úgy döntöttek: a kistérség falvaiban lakó gyermekek számára is biztosítják azt a kedvezményt a fürdőben, ami a városiaknak jár. Az önkormányzat által fenntartott ligeti fürdőbe most már közel negyven különböző belépőt lehet váltani, a kedvezmények miatt. A szauna és a pezsgőfürdő egyelőre kevéssé látogatott, az ide váltott jegyekkel azonban az uszodában minden szolgáltatás elérhető.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi fürdőbe immár negyvenféle belépőjegyet lehet váltani. Fotó: Tésik Attila
A szentesi uszodában közel negyvenféle különböző típusú kedvezményes jegyet lehet váltani, a pluszszolgáltatásokért valamelyest többet kell fizetni. Az uszodai jegyárak listáján a látogatók szinte valamennyi csoportja beleesik valamely kedvezményezett körbe.

Az alapélmények sorában azonban nem szerepel a szauna és pezsgőfürdő, ezért többet kérnek Szentesen. Szezonban az egyszeri uszodalátogató felnőttek napi belépője hétszázhúsz forint, s ezerkétszáz forintot fizetnek a pénztárnál, ha az újonnan átadott szaunába és pezsgőfürdőbe is be akarnak térni. Ez a megoldás általában egyezik a Dél-Alföld fürdőiben alkalmazott szokással. A cél természetesen az, hogy minél többen és minél jobban érezzék magukat Szentesen – fogalmazott Móra József, a képviselő-testület idegenforgalmi bizottságának elnöke. Szerinte a testület által meghatározott ár lényegesen alatta marad például a fővárosi strandbelépőknek, igazodva a helyi közönség igényeihez.

A testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy a kistérségben lakó gyermekek a szentesiekhez hasonló kedvezményt kapjanak. A környező falvakkal kialakult együttműködés miatt ugyanis egyre több diák Szentesen tanul, erősen kötődik a városhoz, s nyilvánvalóvá vált: az ő szabadidejük eltöltésében jelentős szerepet játszik az élményfürdő, melyhez hasonló lakhelyükön nem található. Így például egy más városból ide vetődő diáktól ezentúl is ötszáz forintot kérnek a szentesi ligeti fürdőben, míg egy szentesi vagy a kistérség valamelyik falujában lakó gyermek csak négyszázötven forintért látogathatja az uszodát. Ezzel a döntéssel kedvezni akart Szentes az itt élő gyerekeknek, diákoknak – a képviselő reméli, minél többen élnek a lehetőséggel.

Az uszodában a sportolói és nyugdíjaskategóriák mellett szinte valamennyi uszodalátogató csoport élvez valamilyen kedvezményt – fogalmazott Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. Az elmúlt hetekben átadott szauna és pezsgőfürdő is az új szolgáltatások közé tartozik. Az új, tetszetős kivitelű két kabint, a fürdőt, pihenő- és masszírozóágyakat abban az épületben helyezték el, amelynek tetején a napozót is kialakították.


Egy jegyért minden – Mórahalmon

A mórahalmi fürdőben ezer forintért megváltott napi belépővel elérhető valamennyi szolgáltatás: a gyógyfürdő, a sokféle élmény- és pezsgőfürdő, a csúszda, az infra- és a finn szauna. A diákok és nyugdíjasok vásárolhatnak kedvezményes jegyet, amely hétszáz forintba kerül – tudtuk meg Kádár Gábortól, az intézmény vezetőjétől. Elmondta azt is, a strand különleges részlege, a wellness-szolgáltatás egy másik kategória, azért külön kell fizetni. A nyári hónapokban sokak által látogatott mórahalmi fürdőben az egyszerűség és gazdaságosság szempontjait igyekeztek ötvözni a jegyárak kialakításában.