Nincs akadálya a Tesco építésének
 Benzinkutat is terveznek a szentesi üzlet mellé

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-15 | Balázsi Irén

Még az idén átadják a vásárlóknak a Tescót Szentesen, a földmunkát a napokban kezdték meg a kivitelezők. Az ötezer négyzetméter alapterületű áruház mellé benzinkutat is tervez a multinacionális cég.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pataki Imre télire gyűjt tüzelőt a Csongrádi út mellett, miközben az építők már birtokba vették a terepet. Fotó: Tésik Attila
Elterjedt Szentesen a hír, miszerint a régészek akadályozzák a Tesco építését. Már birtokba vették ugyanis a terepet a kivitelezők a Csongrádi úti laktanyával szemközti területen, ahol földmunkákat végeznek. A Koszta József Múzeum régész-igazgatója, Szabó János József lapunknak elmondta: a híresztelésekkel ellentétben az igazság az, hogy minden akadály elhárult az üzlet felépítése elől. Úgy tűnik: az áruház leendő területére nem terjed ki a régészeti lelőhely. Éppen ezért ők nem gátolják a kivitelezőket abban, hogy napokon belül hozzákezdjenek a Tesco alapozási munkálataihoz. A bevásárlóközpont mellé tervezett parkolónál ellenben elképzelhető, hogy szarmata kori telepobjektum húzódik. Ha ez beigazolódik, akkor ott majd számolni kell a régészeti leletmentéssel.

A Tesco Globál Áruházak Rt. még az idén tíz-tizenöt áruházat szándékozik felépíteni. A társaság kommunikációs igazgatója, Danks Emese lapunk érdeklődésére arról tájékoztatott: a szentesi Tesco alapterülete ötezer négyzetméter lesz. Viszonyításként említette kérdésünkre, hogy a világ legnagyobb Tescója 15 ezer négyzetmétert foglal el, és Budaörsön található. A legkisebb áruház pedig hazánkban háromezer négyzetméteres. A szentesit a kicsi-közép kategóriába sorolta a kommunikációs vezető. Azt is hozzátette: a terveik szerint a karácsonyi ünnepek előtt átadják a vásárlóknak a Tescót, amelyhez több száz gépkocsi számára alakítanak ki parkolót. Az elképzelések szerint a szentesi áruházukhoz is tartozik majd benzinkút.