Szirbik találkozna a virágtépő fiúkkal

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-09 | Blahó Gabriella

Szirbik Imre polgármester találkozni szeretne azokkal a fiúkkal, akiket a rendőrség a szentesi közterületi rongálásokkal gyanúsít. A rendőrség a napokban állampolgári bejelentést követően elfogta és őrizetbe vette a feltételezett elkövetőket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint ismert, Szirbik Imre polgármester a város önkormányzata nevében tett feljelentést, miután sorozatos bűncselekmények áldozata lett a városszépítő munka eredménye. Az elkövetéssel gyanúsított fiatalok felelősek a rendőrség információi szerint a virágágyak megrongálásával, az óvodák, a családsegítő központ ingóságainak eltulajdonításával, egy köztéri szobor megcsúfolásával.

A polgármester úgy fogalmazott: nyilvánvaló, hogy a tettesek nem egyszer, úgymond brahiból követték el a bűncselekményeket, hanem sorozatos rombolásukkal megkárosították a környezetet. A város azonban a szüleikhez hasonló korú emberek keze munkája nyomán szépült meg, és az eredmény mindenkinek javítja – javítaná – a közérzetét. Szirbik azt mondta: szeretne a szemükbe nézni. A polgármester bízik abban, hogy a büntetőeljárás folyamán alkalma nyílik a virágtépő fiúkkal való találkozásra, s arra, hogy elbeszélgessen velük erről az ügyről.

A létező szabályok értelmében a feljelentőnek joga van megismerni a sérelmére elkövetett bűncselekmények tetteseit – közölte az esettel kapcsolatban Tyityán László, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.