Csak Djuricson múlik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-09 | Szélpál László

Csütörtökön nem született meglepetés, az történt a Magyar Labdarúgó Liga ülésén, amire előzetesen számítani lehetett: a Csongrád megyei NB II-es csapatok közül a Makó FC és a Szentes TE nevezését elfogadták, az FC Szegedét elutasították.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az NB II-es labdarúgócsapatok első nevezési határideje június 30-a volt. Akkor a 32 együttesből csak kettőnek bólintott indulására a Magyar Labdarúgó Liga. A többiekét azzal adta vissza, hogy a hiányzó okmányokat július 7-éig pótolják. Harminc gárda ezt megtette, az FC Szeged és a Kecskemét viszont ezúttal is hiányos beadvánnyal állt elő.

– Természetesen elutasították indulási szándékunkat – informálta lapunkat Vágó Attila, a kék-fehér-feketék trénere. – Szorul a nyakunkon a hurok, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségéhez július 11-éig, hétfő délig kell eljuttatni a fellebbezésünket. A testület július 14-én mondja ki a megfellebbezhetetlen, végső döntést. Az az utolsó határidő, több lehetőségünk nincs.

Vágó Attila sok mindent elkészített már, többek között az éves üzleti tervet is. Igen ám, csakhogy még be kell szerezni az APEH-tól az úgynevezett nullás papírt – ezt csak akkor adják ki, ha az FC Szeged Kft. rendezi 3 millió 80 ezer forintos tartozását; a játékosokkal szemben fennálló 7,5 milliós bérelmaradását; befizeti a helyi önkormányzati adót (250 ezer); be kell szerezni a VPOP-igazolást, mely szerint a klubnak nincs vámtartozása (egyébként nincs); le kell adni egy megállapodást arról, hogy az FC Szeged használhatja a Felső Tisza-parti stadiont; valamint egy olyan igazolást is be kell mutatni, mely szerint a Tisza Volán SC biztosítja a kötelezően előírt négy utánpótlás csapat indulását (U13, U15, U17, U19).

– Amit lehetett, elkövettem a csapat életben tartása érdekében, a többi már Dusan Djurics tulajdonoson múlik... – jegyezte meg Vágó. – Nekem azt mondta, nyugodjak meg, előteremti a pénzt... A városi sportigazgatóság jóindulatának köszönhetően július 14-éig edzésben maradunk, aztán, ha Djurics fizet, elindulunk a bajnokságban, ha meg nem, akkor a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak, mindegyikük oda megy, ahová akar. Szerencsére bőven tudnak az ajánlatokban válogatni.