Még idén megnyílik a szórakoztató centrum
 Étterem, bowlingpálya, biliárdterem lesz Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-07 |

Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, nem halad az építkezés a Szentes központjában lévő szórakoztató centrumnál. Az épület azonban folyamatosan készült – belül. A vállakozó eddig nem akart beszélni a leendő szórakozóhelyről, most viszont bejelentette: még ebben az esztendőben megnyílik az étteremnek, bowlingpályának és rendezvényteremnek is helyet adó épület.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az impozáns épületben most is folyik a munka Fotó: Tésik Attila
Korábban nem akart beszélni Kertész Péter vállalkozó a belvárosban épülő impozáns szórakozóhelyről, mondván, hogy a befejezésig még bármi megtörténhet. Most azonban úgy nyilatkozott: az év végéig megnyitja a közönség előtt a komplexumot, melyben meglévő igényekhez alkalmazkodó szolgáltatást kíván nyújtani. Az összesen 1370 négyzetméter alapterületű épületben egyszerre akár száz étkező vendég számára étterem, négysávos bowlingpálya és biliárdszalon lesz. Egy százötven négyzetméteres rendezvénytermet is kialakítottak az épületben, ahol nagyobb társas összejöveteleket, diplomáciai találkozásokat, konferenciákat tarthatnak. A tetszetős kivitelű épület közvetlen szomszédságában társasház épül, az önkormányzat felújította a játszóteret, közelben található a sportcsarnok. Ezek a létesítmények kifejezetten urbánus jelleget adnak a belvárosnak, amely folyamatosan fejlődik.

A környék magántőkéből létesült legnagyobb beruházása Kertész Péteré: a vállalkozó az ingatlanban két másik saját üzletet is működtet. Az elektronikai szakbolt alapozta meg a vállalkozást, melyben a ráfordított energia és tervezés hamarosan meghozza gyümölcsét. Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, nem halad az építkezés, holott annak kívülről nem látványos szakaszai folyamatosan zajlottak.

A városháza műszaki osztályának tanácsosa, Lajos István az építési engedéllyel kapcsolatban elmondta, a vállalkozónak nyilvánvalóan érdeke, hogy minél hamarabb megnyissa az új és nagy üzletet, hogy befektetése időben megtérüljön. Megtudtuk azt is, az építőnek figyelembe kellett vennie a tervezés és kialakítás során a műemlékvédelmi szempontokat, hiszen a szórakozóhely a református templom környezetében nő ki a földből. A műemlékhez igazodik a környéken minden új építkezés. Ez azért jó, mert a város legfrekventáltabb területe a korszerű építkezési szokásokat és a régi korok ízlését megfelelően ötvözi.