Megvannak a szentesi virágtépők
 Fiatalkorúakat vett őrizetbe a rendőrség

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-06 | Blahó Gabriella

Állampolgári bejelentés nyomán sikerült elfogni azokat a fiúkat, akiket közterületi rongálással, betöréssel gyanúsít a rendőrség – tájékoztatta lapunkat tegnap a szentesi kapitányság. A virágtépők tettei fölháborították a város lakóit. Mint megírtuk, a polgármester és a rendőrkapitányság is pénzt ajánlott föl a nyomravezetőnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Huszonötezer forintot ajánlott fel a feljelentő Szirbik Imre polgármester, és huszonötezer forintot a városi rendőrkapitányság – a segítségért járó díjat információink szerint már át is vette a szentesi illetőségű bejelentő. A rendőrség eddigi adatai szerint betöréses lopásért és garázdaságért is felelniük kell a fiúknak, akiket hétfő este állítottak elő. A négyfős társaság a nyomozók gyanúja szerint – „különböző felállásban" – összetörte a Soós utcában a világító reklámtáblát, az Árpád utcai óvodában két alkalommal virágokat téptek ki, játékokat rongáltak meg. A Szent Anna utcai óvoda ablakát kétszer törték be. A Dózsa-házba betörve eltulajdonították a Családsegítő Központ music-centerét, de ide máskor is visszatértek. Az eddigi információk szerint a sporttelep öltözőjében háromszor jártak, loptak mezeket, sportszárat, tizenegy pár cipőt, tizenhárom labdát. Szintén őket gyanúsítják azzal, hogy az Eszperantó hídon kétszer kitépték a virágokat a ládákból, ők „díszítették fel" többször a Széchenyi ligetben lévő kubikosszobrot, és kitépték a virágokat a múzeum előtti betonágyásból is.

A tizenöt-tizenhat éves fiatalok kihallgatása során az még nem vált világossá, hogy ők gyanúsíthatóak-e a körforgalomban és a városháza mellett történt virágtépésekért – fogalmazott Tyityán László, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A lopott holmi nagy része előkerült. Az őrnagy elmondta: egyértelmű, hogy a fiúk megbánták tettüket. Személyiségi jogaikra hivatkozva nem adott tájékoztatást a kilétükről, azt azonban hozzáfűzte: az önkormányzatot tájékoztatják.

Korábban a feljelentést tevő Szirbik Imre úgy fogalmazott: aki vagány, álljon ki. A külföldön tartózkodó polgármestert értesítette a rendőrség a nyomravezetés és nyomozás eredményéről, ő lapunknak úgy nyilatkozott: hazaérkezésekor szeretne többet megtudni az ügyről.