Az egykori pártházból lett új rendelő Szentesen
 Zoltán László mától fogadja a betegeket

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-05 | Balázsi Irén

Dr. Zoltán László szentesi háziorvos ma reggel 7 órától már a Zolnay utcai rendelőjében fogadja a betegeket. Az európai uniós szabványnak megfelelő létesítményt az egykori pártházból alakították ki.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Száműzték a fehéret a Zolnay utcai rendelőből. Fotó: Vidovics Ferenc
Ezerrel indulunk kedden reggel 7 órakor – mondta tegnap délután dr. Zoltán László szentesi háziorvos annak kapcsán, hogy elkészült a VI. számú felnőtt körzet új háziorvosi rendelője. Sokan lesznek, annyi bizonyos, mert már hétfőn is rengeteg érdeklődő volt. A háziorvostan és üzemorvostan szakorvosa több mint húsz éve praktizál, eddig a rendelőintézetben gondoskodott 2500 pácienséről. Ott alakítottak ki nemrégiben egy drogambulanciát, Zoltán doktor pedig a Zolnay utcában nem kis anyagi áldozatvállalással teremtett egy európai uniós szabványnak minden szempontból megfelelő egészségügyi létesítményt.

Az egykori rossz állagú pártházat kedvezményes feltételekkel adta el az önkormányzat a háziorvosnak. Az épület azonban annyira lepusztult az elmúlt évtizedekben, hogy csak a főfalak és a födém maradhatott, teljesen át kellett építeni. A kivitelezés költsége így elérte a 25 millió forintot, amely az önerő mellett tetemes hitelt és a regionális fejlesztési tanács pályázatán nyert összeget tartalmazza. A rendkívül elegáns és praktikus rendelő már eleve akadálymentesítve készült, van benne egy kis laboratórium is, meg olyan helyiség, ahol a beteg négyszemközt mondhatja el problémáját dr. Zoltán Lászlónak. A híresztelésekkel ellentétben ez nem magánrendelő, tehát nem kell fizetniük a pácienseknek az ellátásukért, hiszen az OEP finanszírozza azt.

A város polgármestere, Szirbik Imre a rendelő tegnapi átadásakor az ideális környezetre is utalt, mondván: ha a betegek kinéznek az ablakon, egy sportpályát látnak. Azt kívánta a pácienseknek: ne a megromlott egészségük helyreállítását, hanem a betegségek megelőzését szolgálja az új orvosi rendelő. Dr. Szuly Levente, a kiséri városrészben praktizáló háziorvos lapunk érdeklődésére azt mondta: örül, hogy ilyen szép lett rendelő. Különben az övék is egy volt pártházban van, ezért abban reménykednek, az is megújul majd belátható időn belül.