A Tisza Volán kétszázmilliót költ el Szentesen
 Fényezőműhelyt avattak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-05 | Blahó Gabriella

Negyvenötmillió forintból építette meg a Volán a fényezőműhelyt Szentesen. A részvénytársaság a városközpontban száznegyvenmillióból építi újjá a buszpályaudvart, így közel kétszázmilliót költ el a városban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Járműveket festenek a Vásárhelyi úton. Fotó: Blahó Gabriella
A Volán szegedi járműjavító műhelyének fejlettségi színvonalára akarja emelni a makói és a szentesi telepet, ezért az elmúlt hetekben újabb beruházást valósított meg a Vásárhelyi úton: negyvenötmillió forintból épült meg a fényezőműhely. A karbantartás és javítás európai színvonalon, és környezetbarát módon zajlik az új helyen – hangsúlyozta Szeri István, a részvénytársaság vezérigazgatója. A kilencvenes évek közepén kialakított járműjavítót továbbfejlesztette a Volán, annak érdekében, hogy saját járműparkját rendben tartsa és fuvaroztató partnereinek szolgáltatást nyújtson. A fényezőműhelyben lehetőség lesz a buszok és haszonjárművek felújítására, a Volán megrendeléseket is vár.

Az elmúlt hetekben felépült fényezőműhelyben száznyolcvan négyzetméteren dolgoznak a cég alkalmazottai, hőlépcsővel üzemeltetett hőlégbefúvó működik az épületben. A pormentes, tiszta környezetbe elszívó rendszert is beépítettek. A megvalósításra negyvenötmillió forintot költött a Volán, időközben a szentesi buszpályaudvar felújítására pedig száznegyvenmilliót. Szirbik Imre polgármester kijelentette, a város értékeli és köszöni a nagyarányú befektetést. A pályaudvar felújítására a város és a cég eredetileg közösen pályázott, ám nem jártak sikerrel. A Tisza Volán saját költségvetéséből fogott hozzá a munkához, az önkormányzat a pályaudvar tetszetős környezetének kialakításában kért magának szerepet. Az eredményt október közepén láthatja meg az utazóközönség.