Szeged: még bő egy hét

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-05 | Mádi József

Rövid távon szerdán délig, hosszabb távon jövő csütörtökig kapott haladékot az FC Szeged, hogy hiánytalanul benyújtsa a nevezését az NB II új idényére. Első nekifutásra a Makó és a Szentes papírjai is hiányosnak bizonyultak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csodaszámba megy, hogy az FC Szeged esetében még mindig beszélhetünk a jövőről. Mindez pedig azért fordulhat elő, mert a szlovén tulajdonos, Dusan Djurics az elmúlt héten jelentkezett: két és fél millió forintot juttatott el a klubhoz, így legalább a nevezéshez szükséges összegeket befizethette a Magyar Labdarúgó Ligának a tréner, Vágó Attila. Ez pedig lehetőséget ad a szegedi szurkolóknak arra, hogy reménykedjenek: második ligás csapatukat a továbbiakban is láthatják a Felső Tisza-parti stadionban. Hogy milyen kerettel, kinek az irányításával, milyen körülmények között? Egyelőre ezek költői kérdések.

Tegnap azt hihettük, újabb fontos dátum jött el az egyesület életében, ám végül megint „csak" haladékot kapott az FC Szeged. És vele együtt további harmincegy klub: a nevezések átvizsgálása után a liga a kétszer tizenhat csapatos NB II-ből elsőre mindössze a BKV Előre (!) nevezését fogadta el, a többiét különböző hiányosságok miatt visszadobta. A maradéknak – így a Szeged mellett a megyéből a szintén másodosztályú joggal rendelkező Makónak és Szentesnek is – szerdán 12 óráig kell a szükséges papírokat bemutatnia. Valószínű, ekkor sem lesz minden egyesületnek tökéletes a jelentkezése a következő évadra. Az utolsó időpont, ameddig bízhatnak és pótolhatnak a csapatok, július 14. Ekkor a Magyar Labdarúgó-szövetség másodfokon végleges döntést hoz az indulók névsoráról.

Az már biztos, hogy az NB II-ből kizárták a Békéscsabát. A Tura, a Putnok és a Baktalórántháza írásban jelezte a visszalépését. A kvartett helyére, illetve a mezőny feltöltésére a Szombathely, a Hévíz, a Veszprém és a Százhalombatta gárdáját kérték fel. Információink szerint az első három vállalná is a másodosztályú megmérettetést, míg további nyolc (például Tuzsér, Gyula, Kaposvölgye) jelezte, szívesen indulna az NB II-ben.