Demjén énekelt Szentesen
 Érdeküket védik, és rendezvényt is szerveztek a vállalkozók

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-04 | Blahó Gabriella

A vállalkozók érdekeinek védelmére alakult egyesület fesztivált rendezett a városban. A helyi munkaerőpiac képviselői által szervezett estre ezrek látogattak el, a szórakoztató programok sorában kaszkadőrshow és Demjén Rózsi is szerepelt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen ezrek látogattak el a helyi vállalkozók által rendezett estre Fotó: Vidovics Ferenc
Szentesi Vállalkozók Klubja néven új civil szervezet alakult. Társadalmi párbeszédre hívja azokat a szerveződéseket, melyek a vállalkozások segítésében szerephez juthatnak. A csaknem ötven alapító tag célul tűzte ki, hogy részt vegyen a város jövőképének kialakításában – fogalmazott kérdésünkre Bubor Zoltán, az egyesület ügyvezető elnöke, a BGM autósbolt-hálózat tulajdonosa. A kis- és középvállalkozások alkalmazzák a legtöbb munkavállalót, magától értetődő, hogy hasonló problémáikra közös megoldás szükséges. A tagok egyetértenek abban, hogy eddig kevés beleszólásuk volt a dolgok menetébe. Beleon Zsolt, az SKF csapágybolt tulajdonosa úgy véli, az önkormányzattal folytatott párbeszéd révén elérhető, hogy vállalkozásbarát helyi rendeletek szülessenek. A helyi kereskedelemben és a munkaerőpiacon legerősebben a kis- és középvállalkozások vannak jelen, ezért egységük komoly tényező lehet – állítják a tagok.

A szentesi vállalkozók megalakulásuk ünneplésére fesztivált rendeztek: kora estétől késő éjszakáig színvonalas szórakoztató programokkal várták a szentesieket az ifjúsági ház melletti gödörben. A sörsátorokkal, lacikonyhával és fagylaltárusokkal szegélyezett területen ezrek mulattak jól a kellemes nyári időben péntek éjjel: szombaton már szakadt az eső. A Pom-pom együttes gyermekeknek szóló zenéje és a Los Andinos együttes latin-amerikai muzsikája felhőtlen szórakozást nyújtott, míg a motoros kaszkadőrök hajmeresztő mutatványokkal lepték meg a közönséget. A Kurca-parton elmaradhatatlan tűzijáték után a városban népszerű Murphy Band játszott, a nagy generáció utánozhatatlan énekesének, Demjén Rózsinak a hangja ezen az éjen betöltötte a várost.