''Magántőkét kell a kórházakba!''
 Kuncze Gábor az egészségügyiek hivatástudatát dicsérte

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-01 |

Nem vártak varázslatot a szentesi kórház dolgozói Kuncze Gábor tegnapi látogatásától, de azt mondták, jólesett nekik, hogy kíváncsi volt a véleményükre az egészségügy átalakításával kapcsolatban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az SZDSZ elnöke a párt programjában megfogalmazott javaslataikból azt emelte ki a sajtótájékoztatón: a több-biztosítós modellt kívánják bevezetni, amely szerint a társaságok versenyeznek a biztosítottak kegyeiért. A szabad demokraták szerint az egészségügy tarthatatlan helyzetére a gyógymódot a finanszírozási rendszer átalakítása jelentheti. Ha ezt nem lépik meg – mondta a kormánypárti politikus –, csak tüneti kezelésről lehet beszélni. Kuncze úgy véli, hogy az egészségügyben több pénzre van szükség, ezért a magántőkét is be kell vonni. Ennek hiányában – mint fogalmazott az elnök – kifullad az egészségügyi rendszer, mivel feléli tartalékait.

A szentesi kórházban szerzett benyomásairól lapunk kérdésére azt válaszolta Kuncze Gábor, hogy nagy erőfeszítéseket tettek a dolgozók a 2002-ben „megroppant" finanszírozási rendszer helyreállítása érdekében. Ennek ellenére az intézmény pavilonos elhelyezkedése, illetve az elmaradt felújítások gondot jelentenek. A pártelnöknek az a véleménye, hogy az egészségügyi dolgozók hivatástudata tartja működésben a szentesi kórházat.