Felújítják a szentesi autóbusz-pályaudvart

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-30 | Blahó Gabriella

Száznegyvenmillió forintot költ a szentesi buszpályaudvar felújítására a Tisza Volán. Az európai mércével korszerűnek számító új létesítmény várhatóan október közepére készül el.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csak az épület váza marad a régi Fotó: Tésik Attila
A szentesi és a városon áthaladó utazóközönség óriási változás tanúja lehet néhány hónap múlva: egy nyugat-európai mércével is korszerű buszpályaudvar lesz a régi helyén a Szabadság téren. Az átalakítás szinte az egész épületet érinti: új falakat húznak fel, új ajtókat és ablakokat szerelnek be. Elektronikus utastájékoztatási rendszert építenek ki, s működik majd hangosbemondó is. A Tisza Volán megrendelése alapján a kivitelező vállalat a mozgássérült utasok érdekében akadálymentesít, és parkszerűvé rendezi a pályaudvar környékét. Az rt. munkatársai ideiglenesen átköltöztek a közvetlen közelben lévő posta épületébe, ahol megtalálható a pénztár és a kirendeltség vezetése. A forgalomirányító viszont mindvégig a helyszínen marad.

– Az átalakítás idejére áthelyeztük a kocsiállásokat – tudtuk meg a személyszállítási üzletág vezetőjétől, Mező Istvántól. Az utasok a kifüggesztett tájékoztatón nyomon követhetik a változásokat. A munka várhatóan október közepére befejeződik, a beruházás 140 millió forintos költségét a Tisza Volán Rt. állja.

Az építkezés, pontosabban a bontás miatt kora reggeltől késő estig óriási zaj volt egészen az elmúlt napokig a Szabadság téren. A lakóktól több panasz is érkezett a Volánhoz – a cég türelmet kér a lakosságtól. Mező István elmondta, a kivitelező munkatársai igyekeznek betartani azokat a jogszabályi előírásokat, amelyek a munkálatok idejét korlátozzák.