Kirisin át vezet az út Montrealba
 Győri Eszter és Tóth I. Andrea bizonyítani akar

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-28 | Szélpál László

Szerdától vasárnapig az oroszországi Kirisiben rendezik a női vízilabda Világliga első tornáját. Nemzeti gárdánkban ott lesz két szentesi pólós is: Győri Eszter és Tóth I. Andrea.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Két héttel ezelőtt a montreali világbajnokságra (július 17–31.) készülő magyar női vízilabda-válogatott rangos tornát nyert Barcelonában. A mieink az olaszok, az oroszok és a házigazda spanyolok előtt veretlenül lettek elsők. A győztes együttesben csak Kisteleki Dóra képviselte a Hungerit-Szentesi VK-t. Azóta kiderült, hogy a Magyar Labdarúgó Liga nemrég megválasztott elnökének, Kisteleki Istvánnak a lánya visszatér a fővárosba, és a Domino-Polo gárdájában folytatja pályafutását.

Dóra távozása nem jelenti azt, eldőlt volna, hogy a világbajnokságon nem lesz szentesi Faragó Tamás szövetségi kapitány együttesében. Szerdától ugyanis Oroszországban, Kirisiben rendezik meg a Világliga első tornáját. A magyar csapatban pedig ott szerepel majd a Hungerit két kiválósága, Tóth I. Andrea és Győri Eszter is.

– Valahol mindketten számítottunk rá, hogy Tamástól kapunk még lehetőséget a bizonyításra – nyilatkozta kettejük nevében Eszti. – Tizennégyen repülünk el Moszkva érintésével Szentpétervárra, onnan pedig autóbusszal érkezünk Kirisibe. Vasárnapig megmérkőzünk az oroszokkal, az olaszokkal, a spanyolokkal, a hollandokkal és a franciákkal.

Mindketten tudják, csak akkor van esélyük kiharcolni a világbajnoki csapattagságot, ha nagyon jól játszanak.

– Ezzel mi is tökéletesen tisztában vagyunk – helyeselt Győri. – Kaptunk egy lehetőséget, csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele. Legnagyobb vetélytársam, a dominós Györe Anett ezúttal itthon marad, most rajtam a sor. Örülök, hogy tétmeccsen is megmutathatom, mit tudok. Jelenleg még 17-en alkotjuk a keretet, a vébére viszont csak 13-an utazhatunk. Reménykedem...