Kimaradt a szentesi a beszámolóból
 Ollainé kifogásai

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-27 | Balázsi Irén

Rosszulesett a szentesi Ollai Istvánnénak, hogy az ő jótékonysági akciói nem szerepelnek a szociális és egészségügyi bizottság munkájáról szóló beszámolóban. A grémium elnöke, Pap Imre azonban úgy véli: a ruhagyűjtést nem a szakbizottság végezte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Elkészült Szentes egészségmegőrző programja, amelynek kidolgozását a szociális és egészségügyi bizottság kezdeményezte. Ehhez kapcsolódik az egészségtérkép, és szintén a grémium javaslatára végeztek egy felmérést az idősek helyzetéről. A szakbizottság munkájáról szóló beszámolóban van egy olyan kitétel, miszerint foglalkoztak a városban nagy hagyományokkal rendelkező karitatív tevékenységgel, és az üléseikre meghívták a humanitárius szolgálatot vállaló civil szervezetek, valamint az egyházközségek képviselőit is.

Ez utóbbi mondat okozta a galibát az önkormányzati testület minapi ülésén. Ollai Istvánné független képviselő azt nehezményezte, hogy nem kerültek az anyagba az ő ruhagyűjtési és egyéb jótékonysági akciói, amelyeknél sokat segített neki a bizottság külső tagja, Pásztor Antal. A hosszú évek óta önként vállalt fáradozása semmibevételének tekintette Ollainé, hogy szóra sem méltatták a tevékenységét. A szakbizottság munkáspárti elnöke, Pap Imre azonban úgy volt vele: a képviselő ruhagyűjtését azért nem szerepeltette a beszámolóban, mert – mint fogalmazott – idegen tollakkal ékeskedett volna, ha beleveszi. Ezeket az akciókat ugyanis nem a grémium végezte. Azt is elmondta Pap, amennyiben mégis megemlíti ezeket, akkor fel kellett volna sorolnia a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Szabadidős SK-nak a rászorulók érdekében kifejtett erőfeszítéseit is.

Ám Ollai Istvánné nem elégedett meg a válasszal, mert állítása szerint ő a bizottság tagjaként végzi a ruhagyűjtést. Hozzátette: az elnök sohasem nézte meg, hol osztják a nélkülözőknek jó szolgálatot tevő holmit. A szociális bizottság előző vezetője, a szocialista párti Móra József – Ollainé elmondása szerint – ellenben még a zsákot is segített cipelni. Az MSZP-s Törőcsik Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy Ollai Istvánné először azoknak köszönje meg a fáradozását, akik mosva-vasalva viszik neki a ruhaneműket. Ha nem tennék, akkor a képviselő nem tudna osztani azokból. Egyébként pedig azt indítványozta Törőcsik, hogy legközelebb kerüljön bele a bizottsági anyagba Ollainé tevékenysége.